2023.03.04. 08:39:10 6410 271

Száraz a hajad? Így hidratáld helyesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak a szervezet igényel fokozottabb hidratálást, a hajnak is gyakran van szüksége nedvességre. A hajszálaknak 15%-a víz, amelynek egy része a napsugárzás hatására el is párolog. Ezért lenne fontos fokozottan ügyelnünk a haj vízháztartásának kiegyenlítésére.

Hajmaszk, hajpakolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmaszk, hajpakolás

A saját magunk által természetes összetevőkből készített hajpakolások rendkívül hatásosak ezen a téren. Az olívaolaj védi a hajat a hőségtől és táplálja. A méz antioxidáns hatásával ápolja a fejbőrt és ellátja nedvességgel. A citromlé szabályozza a haj pH-értékét. Az avokádóban lévő biotin erősíti és csillogóvá teszi a hajkoronát. Az argán olaj a hajszálakba zárja a nedvességet és E-vitaminjával erősíti a hajat és a hajhagymákat. A joghurt a selymességről gondoskodik, a benne lévő tejfehérje erősítő hatású. Egy tojást is felhasználhatunk, ami javítja a haj struktúráját, lecitin hatóanyaga bőségesen ellátja nedvességgel. Az almaecet kisimítja, könnyebben kezelhetővé és csillogóvá varázsolja a hajat.

Ezeket az összetevőket, épp mire van ihletésünk, vagy mi van otthon, töltsük egy szórófejes flakonba, és minden használat előtt jól rázzuk fel. Fújjuk be vele a megmosott hajat. Körülbelül 10 perc után alaposan öblítsük ki tiszta vízzel. Az ecetes vízben lévő sav a hajat természetes módon világosíthatja, anélkül, hogy közben károsítaná. Ecetes víz helyett lehet használni kamillateát a szőke hajra.

Az argánolajjal készült hajpakolás is rendkívül hatékony lehet. 4 ek. argán olajat és egy ek. citromlét összekeverünk és eloszlatjuk a hajon egyenletesen. Becsavarjuk zacskóval és egy törölközővel, hogy melegben legyen, mert ettől az olaj hatékonyabban hatol a hajszálakba. 20 perc után samponnal alaposan megmossuk a hajunkat. Az olajat például érdemes strandra is magunkkal vinni és időnként pár cseppet a hajvégekbe dörzsölni, hogy megvédjük a kiszáradástól.

Avokádós-citromos hajpakolás: 1 avokádó, 1/2 tk extra szűz olívaolaj, néhány csepp citrom. A félbevágott avokádó húsát szétnyomkodjuk és hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet. Mosás után a törölközőszáraz hajra kenjük. Bebugyoláljuk a hajunkat és 30 percig állni hagyjuk rajta a pakolást, majd samponnal kimossuk. Ezzel a nedvesség bombával akár heti három alkalommal is megajándékozhatjuk a hajunkat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.