2021.07.02. 15:11:22 7355 217

Számos kulturális fesztivál lesz Debrecenben augusztusban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számos kulturális fesztivál lesz Debrecenben augusztusban. A település polgármestere csütörtökön azt mondta, hogy Debrecen az ország legjelentősebb fesztiválvárosa lesz az utolsó nyári hónapban.

Debrecen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Debrecen

A rendezvényeket beharangozó sajtótájékoztatón Papp László, a város kormánypárti polgármestere kiemelte a bor- és jazznapokat (augusztus 5-8.), amelyeken 61 jazzformáció és 286 magyar muzsikus lép fel.

Augusztus második felében lesz a virágkarnevál (augusztus 12-22.) a Nagyerdőben, míg a város legújabb programsorozatának, a Debreceni Ünnepi Játékoknak (augusztus 12-20.) a belváros ad otthont. Az utóbbit 30 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága. Papp László közölte: bízik abban, hogy a Debreceni Ünnepi Játékoknak "a világ térképére is sikerül felkerülnie" 2022-től.

Pósán László, az Országgyűlési Kulturális Bizottságának fideszes elnöke közölte: az országban egyedül Debrecenben lesznek nagy nyári fesztiválok; a sorozat már júliusban megkezdődik a Campus Fesztivállal. Vadász Dániel, a Co-Opera társulat alapítója közölte: a fesztivál a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épül. A Csíksomlyói Passió augusztus 13-ai és a Bánk Bán augusztus 17-ei bemutatója "igazi emelkedett és szentséges alkalmak lesz".

A zenei producer azt reméli, hogy a régió mértékadó nyári zenei eseménysorozatává válik a Debreceni Ünnepi Játékok. Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője elmondta: idén a nagyerdei parkban, az Egyetem téren, a szabadtéri színpadon, a vidámparkban várják a közönséget.

A hagyományos karneváli felvonulást - a járványügyi helyzetnek megfelelően - nem tartják meg, viszont a virágkocsikat augusztus 20-án a nagyerdei körúton, majd 21-én és 22-én a Kossuth téren lehet ingyenesen megtekinteni - tette hozzá. Bódor Edit szerint nagy érdeklődésre számíthat a X. Galiba gyermekfesztivál (augusztus 15-22.).

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.