2021.07.02. 15:11:22 7388 217

Számos kulturális fesztivál lesz Debrecenben augusztusban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számos kulturális fesztivál lesz Debrecenben augusztusban. A település polgármestere csütörtökön azt mondta, hogy Debrecen az ország legjelentősebb fesztiválvárosa lesz az utolsó nyári hónapban.

Debrecen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Debrecen

A rendezvényeket beharangozó sajtótájékoztatón Papp László, a város kormánypárti polgármestere kiemelte a bor- és jazznapokat (augusztus 5-8.), amelyeken 61 jazzformáció és 286 magyar muzsikus lép fel.

Augusztus második felében lesz a virágkarnevál (augusztus 12-22.) a Nagyerdőben, míg a város legújabb programsorozatának, a Debreceni Ünnepi Játékoknak (augusztus 12-20.) a belváros ad otthont. Az utóbbit 30 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága. Papp László közölte: bízik abban, hogy a Debreceni Ünnepi Játékoknak "a világ térképére is sikerül felkerülnie" 2022-től.

Pósán László, az Országgyűlési Kulturális Bizottságának fideszes elnöke közölte: az országban egyedül Debrecenben lesznek nagy nyári fesztiválok; a sorozat már júliusban megkezdődik a Campus Fesztivállal. Vadász Dániel, a Co-Opera társulat alapítója közölte: a fesztivál a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épül. A Csíksomlyói Passió augusztus 13-ai és a Bánk Bán augusztus 17-ei bemutatója "igazi emelkedett és szentséges alkalmak lesz".

A zenei producer azt reméli, hogy a régió mértékadó nyári zenei eseménysorozatává válik a Debreceni Ünnepi Játékok. Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője elmondta: idén a nagyerdei parkban, az Egyetem téren, a szabadtéri színpadon, a vidámparkban várják a közönséget.

A hagyományos karneváli felvonulást - a járványügyi helyzetnek megfelelően - nem tartják meg, viszont a virágkocsikat augusztus 20-án a nagyerdei körúton, majd 21-én és 22-én a Kossuth téren lehet ingyenesen megtekinteni - tette hozzá. Bódor Edit szerint nagy érdeklődésre számíthat a X. Galiba gyermekfesztivál (augusztus 15-22.).

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...