2021.02.16. 15:06:04 7772 225

Számolj le az irigykedéssel, és fordítsd motiváló energiává!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyilvánvaló, rosszindulatú irigység közönségessé tesz minket, mégis nehéz elkerülnünk az efféle magatartást. (Habár néhányan kifejezetten elismerésként tekintenek arra, ha irigyeik vannak.) Mások sikeréből hasznosabb inspirálódni, mint sárgává válni az irigységtől. A jó hír az, hogy egy kis belső munkával fordíthatsz a dolgokon!

Irigység - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Irigység

Sokféle dolog van, amire egy ember már régóta áhítozhat, az élet pedig pont hogy lépten-nyomon az orrunk alá dörgöli, hogy másoknak már megvan ezek közül egynéhány. Nehéz elfogadni azt a tényt, hogy az ismerősi körünk azonos „szintről” induló tagjai többre vihették ugyanazon idő alatt, és ez haragot válthat ki bennünk. Azt azonban felismertük-e már, hogy ez az érzés saját magunknak szól?

Az irigység által generált feszültségtől oly módon szokás megszabadulni, hogy rosszindulatú megjegyzéseket teszünk. Ez azonban nem csupán a másik embernek esik rosszul, mi magunk is bűntudattól gyötrődhetünk a kijelentésünk után. A reális énünk és a vágyott énünk közötti különbség ettől nem fog eltűnni, de csökkenthető, ha a frusztráló élethelyzeteket ezentúl máshogy próbáljuk átélni!

Útmutató a vágyott dolgok eléréséhez – irigykedés nélkül:

  1. lépés: Hidd el, hogy te is képes vagy elérni a céljaidat! Az, ahogy másnak ez sikerült, nem biztos, hogy a te utad; ezért tervezd meg aprólékosan a sajátodat: alázattal, következetességgel és jó adag kitartással sikerülni fog!

  2. lépés: Te irigyled másoktól azt a rögös utat, amit a céljaik eléréséig megtettek? Pedig ők az erőfeszítéseik során erősebb önbizalmat építhettek ki. Mikor felütné a fejét az irigység, inkább gondolj arra, hogyha te is elindulsz a vágyott dolog megszerzése felé, milyen egyéb fejlődéssel is járhat az - az anyagi haszna mellett.

  3. lépés: A legjobb, hogyha egyáltalán nem is hasonlítgatjuk össze magunkat másokkal! A más és más társadalmi és vagyoni helyzetben állók is érezhetik ugyanazt a boldogságot. Sőt, a sikeresnek tűnő embereknek is meglehetnek a maguk, háttérben húzódó akadályai.

  4. lépés: A dicsekvésre ne figyelj oda! Jellemzően mindenki igyekszik sokkal többnek mutatni magát, mint ami valójában, ezért ne is dőlj be nekik! Energiáidat a saját ügyeidre fordítva sokkal jobban jársz, ahelyett, hogy rengeteg időt vesztegetsz másokra az irigykedés során.

  • Még 1 lépés: Amikor valaki téged irigyel, érezd át azt, hogy ő most kevesebbnek érzi magát ezen a területen nálad. Persze, légy büszke a sikereidre, de ne kérkedj velük, hogy ne okozz ezzel másnak feleslegesen nagyobb fájdalmat.

Forrás: activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...