2023.05.18. 17:15:00 8461 303

Sütés nélküli finomság: Tedd egy tortaformába a “konkurenseket”!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A világhírű kakaós mogyorókrém nagy rajongójaként gyűjtök minden nutellás sütemény receptet. Banánnal palacsintába, kiskanállal önmagában, és kakaós keksszel sajttortába is tökéletes! Ha pedig keksz, halmozzuk az élvezeteket és válasszuk az Oreo kekszet!

Egy szelet torta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy szelet torta

Egy látványos sajttorta már önmagában felcsigázza az érzékeinket, amit egy beszédes név a felhasznált alapanyagokról csak tovább tetéz. A mai választásunk nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, valamint nutellás.

Sütés nélküli sajttorta - Nutellás krémmel és Oreo kekszes alappal

Hozzávalók:

150 gr Oreo keksz (töltelék nélküli mennyiség)
50 gr vaj
250 gr mascarpone sajt
200 gr Nutella

Elkészítés:

A kekszeket bontsuk ketté és kanalazzuk ki az eredetileg közöttük található krémet. A kekszeket aztán daráljuk le finomra egy darálóban. Eközben olvasszuk fel a vajat, de vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. Egy keverőtálban keverjük hozzá a darált kekszhez a vajat, hogy megkaphassuk a torta tésztáját.
Az így kapott sötét színű masszát terítsük el egy kb. 20 cm-es tortaforma aljára, és nyomkodjuk is bele egy üvegpohár aljának segítségével.

Egy másik tálban keverjük sima krémmé a mascarpone sajtot és a Nutellát. amennyiben az Oreo kekszből hátramaradt krémet nem tudjuk (vagy nem akarjuk) más desszert készítésekor felhasználni, adjuk azt is a krémhez, annak mennyiségével csökkentve a mascarpone sajt mennyiségét. Az így elkészült krémet kanalazzuk bele a formába a kekszes alap tetejére.

Azért, hogy a krém szelhető állagot kaphasson, tegyük be a tortát a hűtőbe legalább 2-3 órára dermedni. Tálalás előtt a torta tetejét díszíthetjük egy könnyű glazúrral és idénygyümölcsökkel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.