2022.12.15. 12:20:00 6189 237

Sütés mellett nagytakarítás? Erre a 6 dologra ügyelj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kipipáltad szeptemberben az őszi nagytakarítást? Sajnos az már a múlté, akár vársz vendégsereget az ünnepekre, akár nem, akkor is neki kell állni újra ráncba szedni a lakást. De legalábbis a központi helyiségeket illik makulátlanná varázsolni.

Karácsonyi nagytakarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi nagytakarítás

A nagy bevásárlás és a rengeteg sütni és főzni való mellett mikor is tudnánk időt szakítani még egy rendes takarításra is? Aki elsajátított a zónázó takarítás minden csínját és bínját, bizony most kissé könnyebb helyzetben van, hiszen pontosan tudja, mivel hogyan áll.

Hogy ne arcpakolással az arcunkkal rohangáljunk a tűzhely és a felporszívózandó szőnyeg között - miközben a vendégek érkezéséig hátralévő időt próbáljuk mindhiába nyújtani - tervezzük meg a vendégvárás folyamatait!

Írj listát a teendőkről!

Banálisan hangzik, de egy check-lista ebben az időszakban is hatalmas mankónk lehet. Ha pedig igazi profi szervező szeretnél lenni, a naptáradba is bejegyzed, melyik pontra mikor és mennyi időt szándékozol szánni!

Állítsd hadrendbe a segítőket!

Az én házam az én váram, de a gyerek szobája igazi barlang? Ezt ne hagyd! Minél előbb elvárod a gyerkőctől, hogy kivegye a részét (életkorának megfelelően) a rendrakásból, annál előbb élvezhetitek a csapatmunka előnyeit.
A férfiak is sokat tudnak segíteni, amennyiben türelmesen elmagyarázod nekik, mit és miért kérsz tőlük, és azt hogyan érdemes elvégezni. Akkor se akadjunk fent, ha saját megoldást választanak, hiszen a végeredmény a lényeg!

Takaríts a helyes módon!

Való igaz, hogy ahány ház annyi szokás, de vannak örök érvényű praktikáink, amelyek mindenhol bevethetők a nagyobb hatékonyság érdekében. Még csak nagy ördöngösségekre sem kell gondolni! Ismételd át, hogyan lesz gyorsabb a takarítás!

Használd ki a holtidőket!

Bármilyen csábító is, amíg a sütő dolgozik, ne feledkezzünk bele a mobilunkba! Mérjük fel, hogy mennyi időnk van a következő konyhai folyamatig, és szaladjunk el pl. kimosni a kádat a sütési idő alatt. Egy időzítő nagyon sokat segít abban, hogy ne készüljön túl a sütőben készítendő étel. Amíg pedig a mosogatógép le nem jár, tegyünk fel egy hajpakolást és egy arcmaszkot.

A nagy dolgokat ne hagyd a vendégek érkezésének napjára!

Ahogy csak azt készítsd el aznap, amit nem érdemes előre megfőzni, úgy csak azokat a mozzanatokat halaszd az ünneplés napjára, amiket amúgy is megcsinálnál minden nap.
A vendégek a közös élmény miatt érkeznek, nem házvásárlók: Koszban biztosan nem várod őket, így ne hajszold agyon magad a röpke életű tükörfényes felületekért!

Hangolódj rá az eseményre!

A sütés és a takarítás ne öltsön óriási mértékeket, mert abból akkor is futkosás lesz, amikor már megérkeztek a vendégeid. Sokkal emlékezetesebb és hangulatosabb lesz az együtt töltött idő, ha kisimultabb és összeszedettebb vendéglátóként koordinálod az eseményeket.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...