2022.12.07. 12:10:00 6991 279

Süss tökéletes habcsókot a nagyik titkainak segítségével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A régi karácsonyok egyik első jelképe cukrászati szempontból a szaloncukor előtt a habcsók volt. Az eleinte hófehérben pompázó édességek az évszázadok során némi színt is kaptak. Sokáig nagy divat volt a babakék, a rózsaszín, a sárga és a halványzöld színekben pompázó habcsók.

Habcsókok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Habcsókok

A légies habcsók eredendően csupán két hozzávalóból készül. Ezek pedig köztudottan a cukor és tojásfehérje. A titok pedig abban rejlik, hogy a két összetevő milyen arányban és hogyan kerül bele a süteménybe.

Ne műanyag tálban keverd!

A műanyag edények sok más recept elkészítésénél sem praktikusak, de a habcsók esetében különösen hátrányos lehet a műanyag edény karcolásaiba tapadt korábbi tartalom olajos maradéka. Arra is figyelj, hogy a használandó üvegedény maradandóan tiszta legyen.

A tojásfehérjébe inkább ne keveredjen egy csepp tojássárgája sem!

Azért, hogy könnyebben szét tudd választani a sárgáját a fehérjétől, a hűtőszekrényből közvetlenül kivéve végezd el a műveletet, de a fehérjét csak szobahőmérsékletűre melegedve kezdjük el felverni, hogy szebb és magasabb habot kapjunk.
Amíg a tojássárgája szuperképessége, hogy képes más összetevőkkel vegyíteni az olajat is, addig a felvert tojásfehérje a levegőbuborékok révén könnyűvé szárad.

Használd a legapróbb szemű kristálycukrot!

Minél kisebbek a cukorkristályok, annál hamarabb és könnyebben olvad bele a cukor a tojásfehérjébe. Az egyneműbb alap révén a habcsók “krémje” is simább lesz.

Ne keverd túl a habot!

A tojásfehérjét tökéletesre verve habos, felhőszerű és fényes eredményt kapunk, míg túlverve szétesik és kicsapódik. Ez azért van, mert habár a nevét a fehérjéről kapta, a nagy része mégiscsak víz.

Tippek: Ha igazán kemény habot szeretnél kapni, tegyél a tojáshabba egy kevés citromlevet is, mielőtt fokozatosan hozzáadnánk a cukrot.
Ha szín helyett ízt szeretnél adni a habcsókjaidnak, használj vaníliát ízesítő anyagként.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...