2015.08.23. 14:31:52 7435 196

Sportra fel! - Oszlassuk el a kedvünket szegő "sportos" tévhiteket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igen, végre rászántad magad. Nagy hévvel lemész a közeli edző- vagy fitness terembe, végre megvan a megfelelő cipőd is, jövő héten majd megveszed a néhány hete kiszemelt fitness ruhát (az elején még jó a régi:-)). Nagy a lendület! Egészen addig, amíg (akarva-akaratlanul) bele nem hallgatsz az öltözőben zajló beszélgetésekbe.

Tévhitek a sportban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tévhitek a sportban

A már régóta a terem padlózatát taposó lányok pedig aztán tudják ám a frankót! Ha kétségeid lettek volna eddig az edzettségeddel, vagy egyéb sportot érintő kérdéssel kapcsolatban, ők aztán pikk-pakk, eloszlatják, még ha nem is kéred! De vigyázz, a kedved is tovatűnhet!

No, mi ezt nem hagyjuk!

Ha a következő mondatok cikáznának fel és alá az öltözőben, megnyugtatunk: nem minden annyira igaz, mint amennyire ők állítják!

1. Ha sokat izzadsz, sokat kell innod!

Persze, pótolni kell a folyadékot, de a fokozatosságra érdemes odafigyelni! Testünk nagyjából 8 dl vizet képes feldolgozni óránként, úgyhogy felesleges többet beletukmálni! Úgy csak kimossuk az ásványi anyagokat szervezetünkből és „túlisszuk” magunkat. Meg amúgy sem túl kellemes, ha rengeteg folyadék ott lötyög a pocakunkban!

2. Ha túlságosan izzadsz, nem vagy elég fitt!

Már miért ne lennél! Sőt! A sportolók hőszabályozása elvileg jobban működik, izmaik, sejtjeik strapabíróbbak, magasabb megterhelésnél több izzadságot adnak le.

3. Vigyázz, mert a sport „kicsinálja” a hátad!

Hát, nem valószínű. A mozgás serkenti a vérkeringést és erősíti a porcokat! Inkább a mozgásszegény életmód, ami árthat a porcoknak, ízületeknek, izmoknak, így a hátnak is.

4. Fáj a hátad? Dolgozz még többet a hátad izmaira!

Na, ez sem teljesen állja meg a helyét! A hátizmok is fontosak, de legalább annyira a több rétegből álló hasizmok is. Nem a legfelső, sajtreszelő izomra gondolunk. A mélyebben lévő izmok ilyenkor fontosabbak.

5. Nyújtottál, és mégis megsérültél? Az lehetetlen!

A nyújtással csak bemelegítjük izmainkat, ám a mozgás közbeni sérülésektől nem minden esetben védenek! Az viszont igaz, hogy a nyújtás a gyakorlatok befejezése után is nagyon fontos.

Összeállította: ssz

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.