2022.04.14. 11:45:00 6114 205

Sportautóból repülőgép? Ez az újítás is az ajtónkon kopogtat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mit szólnál ahhoz, ha kocsival 6 és fél óra helyett kicsivel több, mint 2 óra alatt lehetne átérni Párizsból Londonba? Még vagányabb eshetőség, hogy mindezt a levegőben autókázva tehetnénk meg a közeljövőben! Hogy micsoda? Repülő autó? Bizony, immár ez is valóságos!

A jövő autója? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A jövő autója?

Egy szlovák startup közleménye szerint már a küszöbön áll, hogy innovatív fejlesztésük eredménye megkezdhesse a London és Párizs közötti táv áthidalását, miután az általuk fejlesztett repülő autó megkapta a légialkalmassági bizonyítványt az illetékes közlekedési hatóságtól.

Röviden a járműről: Ilyen az AirCar!

A repülőautó-gyártó cég több mint 70 órányi tesztrepülést teljesített, amely révén megfelelnek az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség előírásainak, többször teljesítve a nyitrai és pozsonyi nemzetközi repülőterek közötti 35 perces menetidőjű távolságot.
Az AirCar a levegőben160 km/órás sebességgel képes haladni, valamint autóból repülővé két perc és 15 másodperc alatt tud átalakulni. Landolás után a szárnyak felhajtásával a hibrid repülőgép ismét autó formájában egy normál parkolóhelyet foglal csak el.

A szokásos benzinszivattyús üzemanyaggal működő BMW motorral felszerelt AirCar két személy szállítására alkalmas. Az előzetes tervek szerint szabadidős járműként vagy kereskedelmi taxi szolgáltatásként is használható lesz. Az AirCar a csúcsinnovációkat a repülésbiztonsági ügynökség szabványainak megfelelő biztonsági intézkedésekkel ötvözi, ezáltal meghatározva a sportautó és a megbízható repülőgép egy vadonatúj kategóriáját. A vállalat szerint a tanúsítvány megszerzése egyszerre volt kihívásokkal teli és lenyűgöző feladat.

A közlekedési szokások és lehetőségek változásának előfutárjai

A fenti törekvés valószínűleg örökre megváltoztatja majd a középtávú utazást, de ehhez a fogyasztói bizalom megszerzése szükséges: széles körű alkalmazása valószínűleg még éveket vesz igénybe. Az AirCar piacra lépése tovább bonyolítja az amúgy is átalakulófélben lévő mobilitási környezetet.
A fosszilis tüzelőanyagoktól való függés megszüntetése - a súlyosbodó éghajlati válság kezelésének legjobb módja az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése - és az erdők helyreállítása létfontosságú, ezért az alternatív üzemanyaggal működő hibrid járművek megjelenése is várható.
Efelé az irányvonal felé mutat pl. az Egyesült Királyság kormányának bejelentése is, miszerint 2040-ig betiltják az új benzines és dízelmotoros teherautók értékesítését az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló tervezet részeként.
Továbbá tervezik egy új koncepciójú, 279 utas befogadására alkalmas közepes méretű utasszállító repülőgép megalkotását, amely folyékony hidrogénnel fog működni, és a világ másik felére repülhet szén-dioxid-kibocsátás nélkül, csupán egy megállóval a tankolás miatt.

Forrás: www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős.