2018.05.28. 13:20:41 13498 371

Spórolj bevásárlás közben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mostanában kicsit elszaladt velem, velünk a ló, már ami a családi költségvetést illeti. Úgyhogy, hiába szeret, vagy szeretne az ember lánya meg fia költekezni, azért a vásárláskor feleslegesen elköltött pénz igazán jó lenne másra is. Mondjuk, nyaralásra, ha már hamarosan itt a nyár! Úgyhogy gyerünk spórolni!

Bevásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bevásárlás

Csak egy kis tudatosság, odafigyelés, alkalmanként egy kevéske kreativitás, no meg némi önfegyelem szükséges, és máris sikerülhet spórolnunk néhány ezer, de akár még néhány tízezer forintot is.

Legyen szem előtt!

Írj bevásárlólistát, de még jóval a vásárlás előtt! Írd fel egy papírra, amiből kifogytatok, vagy vészesen merülnek a készletek, majd a cetlit tedd ki a hűtőszekrényre, vagy egyéb, a család által is jól látható helyre. Erre írhatja aztán mindenki azokat a dolgokat, amit szeretne a következő bevásárlás során megvenni!

„Újságolj!”

Akár az aktuális reklámújságokat a kezedbe véve, azokat átböngészve is megírhatod a bevásárlólistád! Olvasd el figyelmesen az akciók kezdetét, végét, nehogy lemaradj valamiről!

Útvonaltervezés indul!

GPS-re ugyan nem lesz szükséged akkor sem, ha a listádra felírt dolgokat több üzletben fogod beszerezni, ám azért az útvonalat érdemes megtervezni! Csak hogy ne cikázz keresztül-kasul a városon – így időt, energiát, sőt, üzemanyagot spórolhatsz meg!

Jobb a „kápé”…?

Ha megvan a listád, érdemes körülbelül kiszámolni, hogy mégis mennyi lesz a végösszeg. (Ha reklámújságok alapján írtad a cetlid, akkor viszonylag könnyű lesz.) Számolj rá egy kicsit, és csak a megemelt összeget vidd magaddal! Se dugi pénz a tárca egyik vagy másik fakkjában, se bankkártya, csakis a kiszámolt összeg (meg egy kicsi, vésztartaléknak)! Minél több pénzt viszel magaddal, annál többet költesz majd, akár a kis listád ellenére is! A bankkártya meg általában ilyenkor kiapadhatatlannal tűnik, így nem is igazán tudjuk visszafogni a vásárlási kedvünket!

Légy ragaszkodó!

Ugye, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: elég sok pénzt spórolhat az ember, ha ragaszkodik a cetlire írtakhoz, és annak megfelelően tölti a kosarát!

Kérdezz körbe!

Ha valamit nagyon jó áron látsz, ráadásul nagyobb tétel vásárlása esetén még olcsóbb is, akkor mindenképpen kérdezd körbe a családot, barátokat, ismerősöket, nincs-e valakinek szüksége az adott termékre! Így jól járnak ők is, és Te is!

Mit szólnál az online vásárláshoz!

Manapság már szinte mindegyik élelmiszerüzletnek, drogériának van online felülete, ahol kényelmesen, csupán néhány kattintással megoldhatod a bevásárlást! Ezzel időt, üzemanyagköltséget, így akár pénzt is spórolhatsz. Sőt, vannak olyan kedvezmények, amelyeket csakis ilyen módon érvényesíthetsz! Úgyhogy, érdemes ezt a lehetőséget is figyelembe venni!

Egyél!

Ha pont az ebédszünetre időzíted a bevásárlás nagy részét, mindenképpen kapj be néhány falatot, mielőtt elindulsz a körutadra! Köztudott, hogy éhesen nem vásárolunk, mert olyan dolgokat is hajlamosak vagyunk megvenni, amire nincs is szükségünk!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?