2024.10.17. 17:48:48 870 30

Spórolási tippek, tudatos bevásárlólista
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Impulzusvásárlás! Hűha, ugye neked is ismerős a kifejezés? Manapság annyira nehéz átgondoltan dönteni, amikor az áruházak polcai roskadoznak az árucikkektől. Még csak ki sem kell tenni a lábunkat a lakásból, hogy pénzt költsünk, a webshopok az egyik legnagyobb „vesztőhelyek” lehetnek azok számára, akik kicsit is hajlamosak arra, hogy meginogjanak egy-egy csábító akció láttán. Ezt pontosan tudják a kereskedők is, kampányaikkal, tudatosan, éppen az ilyen típusú vásárlókra építenek.

Bevásárlókocsi Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bevásárlókocsi Fotó: 123rf.hu

Hogyan tehetünk azért, hogy ekkora ellenszélben mégis ésszerűen költsünk, vagy adott esetben még akár spórolni is tudjunk?

Íme néhány tipp, amelyekkel reméljük segíteni tudunk:

Tervezzük meg a bevásárlólistát: ezzel nem csak pénzt, de időt és energiát is megtakaríthatunk! (Extra tipp: kategóriák szerint jegyzetelj a listára, így a boltban is gyorsabban végzel majd, és nem keveredsz el a sorok között, ahol csábító akciók leselkedhetnek rád.)

Ehhez tedd a következőket, avagy a „hozzávalók”:

Végy, egy jól elkészített heti menüsort! Állítsd össze okosan, előre, hogy mi az, ami a családi asztalra kerülhet a következő héten. Gondold át, mit fogsz főzni, és pontosan látod majd mennyi és milyen alapanyagra lesz szükséged. Így elkerülheted a felesleges költést, és az élelmiszer-pazarlást.

Ám mielőtt nekilátnál a lista összeállításának, elengedhetetlen egy alapos hűtő és kamra mustra! Nézd át, milyen kincsek vannak otthon. Hidd el, meg fogsz lepődni, hogy mennyi rejtett tartalék kallódik itt-ott. Ha rendszeresen rendben tartod a spájzodat és a fridzsidert, könnyebben átlátod, mire van valójában szükséged.

1.0-ás szabály, ne menj soha éhesen vásárolni! Ha korgó gyomorral mész a boltba, hajlamos leszel sokkal több dolgot bedobálni a kosaradba, mint amire szükséged van. Az impulzusvásárlások száma ilyenkor megugrik, és a végén sokkal több pénzt költesz el, mint tervezted.

Használd ki az akciókat, de okosan! Ez rendkívül jó módja a spórolásnak, de tényleg csak akkor, ha valóban szükséged van az adott termékre! Legyél erős, és ne vegyél meg valamit pusztán azért, mert olcsóbb… Ne magyarázd meg magadnak, hogy miért lesz jó, ha hazaviszed. Cselekedj ésszel, és az akciók során olyan tartós élelmiszereket vegyél, amelyek hosszú ideig elállnak, mint például tészta, rizs, konzervek. Nézd át előre a reklámújságokat, és írd ki az akciós termékeket, vagy böngészd őket át az appon.

KP a barátod! A bankkártyás fizetés kényelmes, de a készpénz jobban segít keretek közé szorítani a kiadásokat. Ha előre meghatározol egy összeget, amit hajlandó vagy elkölteni, és csak annyi készpénzt viszel magaddal, sokkal fegyelmezettebb leszel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...