2015.01.19. 08:00:00 4596 17

Spórolás helyett pénzügyi katasztrófa: óvatosan az akciókkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár az időjárás épp a bolondját járatja velünk, de a kirakatokon díszelgő óriási százalékjelek, bűnre csábító „Szezonvégi kiárusítás” feliratok arra engednek következtetni: már kifelé megyünk a télből. Ám vár még ránk néhány kemény, hideg nap, aminek fájdalmát a fenti feliratok, óriási leértékelések jócskán enyhíthetik. De vigyázat! A hívogató kirakatok látogatása leértékeléskor sem veszélytelen!

Ruhavásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhavásárlás

Habár a 40-50-60-70% „számkombináció” nagyon motiváló lehet, és egy-egy leárazáskor lelkiismeret furdalás nélkül vásárolgatunk, mondván, most úgyis féláron van minden, nem biztos, hogy kevesebbet költünk, mintha teljes áron vennénk meg némelyik ruhadarabot. Hiába a csábító „olcsóság”, nem árt leértékeléskor is észnél lenni.

A józan ész sosem árt, ha itt az akció szezon!

Ennek szellemében íme néhány tipp, amely segíthet, hogy egy-egy árzuhanáskor se ess túlzásba.

  • Az otthoni állapotfelmérés elengedhetetlen, mielőtt beleveted magad a leárazások rengetegébe. Nézd meg ruhatáradat, mi az, ami még hiányzik és célirányosan vásárolj.

  • Lehet, hogy nagyon olcsó és lehet, hogy nagyon divatos…az idén. Felesleges olyan holmit vásárolnod, ami csupán az adott szezonban hordható. Lehetséges, hogy jövőre már inkább ciki lesz és csak a szekrényedben foglalja a helyet.

  • Ám néhány jó áron kínált időtálló darabot nem érdemes otthagyni az üzletben: blúzok, blézerek, csinos kosztümök, alkalmi ruhák. De az alapkészlet tagja még a garbó, kardigán, ujjatlan pólók. Persze, ezekből sem kell óriási készletet felhalmozni otthon, de néhányat ilyenkor érdemes beszerezni belőlük.

  • Százalékok ide vagy oda, azért ilyenkor is érdemes körbejárni a boltokat. Lehetséges, hogy akad olyan ruhadarab, amit egy másik üzletben még olcsóbban megkapsz. Ha kell, rakasd félre a kiszemelt árut és nézz körül máshol is.

  • Bármennyire olcsó és bármennyire is tetszik egy csinos nadrág, póló, vagy akár csak egy pulcsi is, és akármekkora a sor is a próbafülkék előtt, mindenképp próbád meg a kiválasztott ruhadarabot. Lehet, a vállfán jól mutat az adott darab, de a rajtad mégsem az igazi. Illetve a méretezésre sem lehet mindig adni. Ám az is előfordul, hogy el van szabva, ezért került a leértékeltek közé.

  • Bármennyire is tetszik egy szoknya, nadrág stb. egy adott színben, az ára ellenére is gondold végig, mielőtt a kosaradba dobod, hogy passzol-e a ruhatárad többi részéhez, mind színben, mind stílusban.

  • Hiába gondolod, hogy ilyenkor gyorsabban megy a vásárlás, hiszen nem kell az ár miatt filozofálnod, megvedd-e a kiválasztott darabot, vagy sem, azért érdemes időt áldozni a keresgélésre. És hogy ne fáradj el túl hamar, inkább kényelmes öltözet legyen rajtad, a magassarkút inkább hagyd otthon.

  • Mivel a folyamatos próbálgatás miatt sokat fogsz vetkőzni, olyan ruhában indulj el, amit könnyen le tudsz varázsolni magadról. A szoknya+harisnya párosítás nem biztos, hogy a legjobb választás.

  • Tudakold meg az üzletben, hogy a leértékelt ruhadarabokat is visszacserélik-e esetleges hiba esetén. Elvileg kötelesek, de jobb erről megbizonyosodni.

  • A 10-20% is csábító, ám légy türelmes, néhány hét múlva már jóval nagyobb árengedménnyel kínálják „portékáikat” az üzletek.

Forrás: pumkim-paradise.com, divany.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

Csak óvatosan a szempillaspirállal! – Amilyen hasznos, olyan ártalmas is lehet

A tökéletes smink elengedhetetlen tartozéka a szempillaspirál. Általában a fekete a befutó, de láttunk már barna, vagy éppen kék színben pompázó kis kefét is. Bármilyen is legyen a színe, felvitelével a célunk egyértelmű: fiatalítani szeretnénk a külsőnkön.