2015.01.19. 08:00:00 4642 17

Spórolás helyett pénzügyi katasztrófa: óvatosan az akciókkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár az időjárás épp a bolondját járatja velünk, de a kirakatokon díszelgő óriási százalékjelek, bűnre csábító „Szezonvégi kiárusítás” feliratok arra engednek következtetni: már kifelé megyünk a télből. Ám vár még ránk néhány kemény, hideg nap, aminek fájdalmát a fenti feliratok, óriási leértékelések jócskán enyhíthetik. De vigyázat! A hívogató kirakatok látogatása leértékeléskor sem veszélytelen!

Ruhavásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhavásárlás

Habár a 40-50-60-70% „számkombináció” nagyon motiváló lehet, és egy-egy leárazáskor lelkiismeret furdalás nélkül vásárolgatunk, mondván, most úgyis féláron van minden, nem biztos, hogy kevesebbet költünk, mintha teljes áron vennénk meg némelyik ruhadarabot. Hiába a csábító „olcsóság”, nem árt leértékeléskor is észnél lenni.

A józan ész sosem árt, ha itt az akció szezon!

Ennek szellemében íme néhány tipp, amely segíthet, hogy egy-egy árzuhanáskor se ess túlzásba.

  • Az otthoni állapotfelmérés elengedhetetlen, mielőtt beleveted magad a leárazások rengetegébe. Nézd meg ruhatáradat, mi az, ami még hiányzik és célirányosan vásárolj.

  • Lehet, hogy nagyon olcsó és lehet, hogy nagyon divatos…az idén. Felesleges olyan holmit vásárolnod, ami csupán az adott szezonban hordható. Lehetséges, hogy jövőre már inkább ciki lesz és csak a szekrényedben foglalja a helyet.

  • Ám néhány jó áron kínált időtálló darabot nem érdemes otthagyni az üzletben: blúzok, blézerek, csinos kosztümök, alkalmi ruhák. De az alapkészlet tagja még a garbó, kardigán, ujjatlan pólók. Persze, ezekből sem kell óriási készletet felhalmozni otthon, de néhányat ilyenkor érdemes beszerezni belőlük.

  • Százalékok ide vagy oda, azért ilyenkor is érdemes körbejárni a boltokat. Lehetséges, hogy akad olyan ruhadarab, amit egy másik üzletben még olcsóbban megkapsz. Ha kell, rakasd félre a kiszemelt árut és nézz körül máshol is.

  • Bármennyire olcsó és bármennyire is tetszik egy csinos nadrág, póló, vagy akár csak egy pulcsi is, és akármekkora a sor is a próbafülkék előtt, mindenképp próbád meg a kiválasztott ruhadarabot. Lehet, a vállfán jól mutat az adott darab, de a rajtad mégsem az igazi. Illetve a méretezésre sem lehet mindig adni. Ám az is előfordul, hogy el van szabva, ezért került a leértékeltek közé.

  • Bármennyire is tetszik egy szoknya, nadrág stb. egy adott színben, az ára ellenére is gondold végig, mielőtt a kosaradba dobod, hogy passzol-e a ruhatárad többi részéhez, mind színben, mind stílusban.

  • Hiába gondolod, hogy ilyenkor gyorsabban megy a vásárlás, hiszen nem kell az ár miatt filozofálnod, megvedd-e a kiválasztott darabot, vagy sem, azért érdemes időt áldozni a keresgélésre. És hogy ne fáradj el túl hamar, inkább kényelmes öltözet legyen rajtad, a magassarkút inkább hagyd otthon.

  • Mivel a folyamatos próbálgatás miatt sokat fogsz vetkőzni, olyan ruhában indulj el, amit könnyen le tudsz varázsolni magadról. A szoknya+harisnya párosítás nem biztos, hogy a legjobb választás.

  • Tudakold meg az üzletben, hogy a leértékelt ruhadarabokat is visszacserélik-e esetleges hiba esetén. Elvileg kötelesek, de jobb erről megbizonyosodni.

  • A 10-20% is csábító, ám légy türelmes, néhány hét múlva már jóval nagyobb árengedménnyel kínálják „portékáikat” az üzletek.

Forrás: pumkim-paradise.com, divany.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...