2017.03.06. 08:28:54 12757 362

Spagettit főzöl? – Így spórolj energiát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A spagetti nagy találmány, nálunk nem egyszer mentette meg a becsületemet.:-) Mert ha már végképp nem volt semmi ötletem ebédre, és/vagy már az időből is kifutottam, csak bedobtam a varázsszót, vagyis kérdést, hogy „Spagetti?”, és a kedves párom máris boldogan bólogatott.

Spagetti - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spagetti

Mivel mostanában állandó időhiánnyal küzdünk, így nálunk viszonylag gyakran készül ez a finom, olasz tésztaétel. Mivel szeretjük, ha a tészta hosszú marad, vagyis nem kell kettétörni, hogy beleférjen a főzőedénybe, ezért egy magasabb falú fazékban szoktuk megfőzni. Igen ám, csakhogy ez nem kifejezetten energiabarát ötlet, mivel rengeteg idő és energia kell, hogy felforraljuk a főzéshez szükséges vizet.

Gyorsabb forralás!

Ha ragaszkodsz a magasabb edényhez a spagetti kifőzésénél, előtte a vizet forrald fel egy alacsonyabb edényben. Így a magasabb edényben már kevesebb ideig kell forralni a vizet. Vagy ha van otthon vízforralód, akkor abban is felforralhatod előre a vizet.

Hozd fedő alá!

Vagyis a víz melegítése alatt legyen fedő az edényen, hogy gyorsabban felforrjon.

Vedd lejjebb!

Amíg főzöd a tésztát, vedd lejjebb a főzőlap fokozatát az edény alatt. De ha felforrt a víz, és belekerült a tészta, akár le is veheted fazékot a gázról/főzőlapról. Gyakran kevergesd meg a tésztát, hogy ne ragadjon össze, és folyamatosan ellenőrizd, hogy mikor lesz megfelelő állagú.

Megfelelő méret

Olyan edényt használj a víz forralásához, amelynek az alja, vagyis az aljának az átmérője illeszkedik a főzőfelületre. Ne legyen se túl nagy, se túl kicsi az edény alja, különben rengeteg energiát veszítesz forralás közben.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...