2023.03.03. 14:00:09 6670 278

Sötét a lakás? - Vigyél egy kis színt az otthonodba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron viszonylag áldás a kevésbé napos, kevésbé világos otthon, ám az év többi napján már nem annyira szeretjük az állandó sötétséget. Szerencsére, szobanövényekkel sokat tehetünk a szürkeség ellen, ám lássuk be: a túl sötét otthont ezek az élőlények sem szeretik.

Szobanövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövények

Ám ha mégis rászánod magad, hogy otthonodat néhány „zölddel” csinosítsd, a következők közül bátran válogathatsz, mert nagyon jól bírják a sötétebb helyeket is!

Vitorlázás helyett: vitorlavirág!

Ha sötét a lakásod, emellett a növényekről való gondoskodás sem az erősséged, a vitorlavirág remek választás lesz számodra! A félárnyékos helyeket kedveli, tűző napfényen levelei megbarnulnak. A párás hely számára az ideális, így akár a fürdőszobád éke is lehet. Ami a hőmérsékletet illeti, 18-25 °C között ő már boldog.:-) Közepes vízigényű, a nyirkos talajt csípi leginkább. Télen és nyáron kevesebbet „iszik”, nyáron viszont szereti, ha levelei is kapnak egy kis vízpermetet. A virágai viszont kevésbé szeretik a nedűt, ha víz éri őket, könnyen megbarnulhatnak.

Új cipő helyett: suszterpálma!

Ha egy kevés gonddal járó, ám szépséges szobanövényt szeretnél, akkor ez a pálmafajta ideális lehet számodra! Gyökérrel nem, viszont gyökértörzzsel rendelkezik, hosszúkás, nyíl alakú levélben végződő szárai közvetlenül innen bújnak elő. Ha nincs túl meleg Nálad, „ő” akkor sem panaszkodik, hiszen bírja az alacsonyabb, akár 10 °C-os hőmérsékletet is. És még egy jó hír: nem egy napfényrajongó, inkább az árnyékosabb helyet kedveli.

Házi sárkány helyett: sárkányfa!

Ha viszonylag nagy térrel, vagy inkább nagy belmagassággal rendelkezik az otthonod, a sárkányfa ideális választás lehet számodra. Hosszú szára, nyúlánk, sokszor két árnyalatban is pompázó levelei akár két méter magasra is megnőhetnek. Igazán nincsenek nagy igényei, mindenből elég neki egy kevéske is: fényből és vízből egyaránt. Ha szeretsz ültetni is, a sárkányfa a Te növényed lesz: ahogy növekszik, viszonylag gyakran kell átültetni új cserépbe.

Mint látod, nincs minden veszve akkor sem, ha otthonod nem éppen a napfény országa! Szobanövényekből akkor is van kínálat!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...