2021.07.20. 11:15:00 7197 220

Sorbet trió citrusokból, ha a fanyarabb ízeket kedveled
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Háromféle citrosból készült sorbet receptet hoztunk mára, hiszen a nyári frissítőkből sosem lehet elég! Mindegyik sorbet zsírszegény és igény szerint édesítőszerrel is elkészülhet. A teljes felfrissülésről a fanyarkás ízvilág gondoskodik.

Sorbet citromból és lime-ból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sorbet citromból és lime-ból

Az ilyen meleg nyári napokon kinek van kedve begyújtani a sütőt? Inkább készítsünk néhány összetevőből álló, egyszerű sorbetet: Egyet a gyerekeknek és a hagyományos ízeket kedvelőknek, egyet kizárólag felnőtteknek és egy újabbat a rendhagyóbb ízkombinációkért lelkesedőknek. Jöjjenek is a citrusos variációk!

Narancs sorbet

5 közepes narancs facsart leve
3 narancs reszelt héja
200 gr porcukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
Kb. 300 ml víz
1 ek. narancsvirág víz
1 közepes tojás fehérjéje

Citrom sorbet - eredendően alkoholos

6 citrom kifacsart leve
3 db citrom reszelt héja
200 gr porcukor (vagy helyettesítője)
kb. 350 ml víz
1-2 ek limoncello likőr (Kihagyható, ha gyerekek is ennének belőle.)
1 közepes tojás fehérje

Lime sorbet bazsalikommal

8 db lime frissen facsart leve
6 db lime reszelt héja
200 gr porcukor (vagy ennek megfelelő cukorhelyettesítő)
kb. 400 ml víz
20 db bazsalikomlevél felaprítva
1 közepes tojás fehérjéje

Így készül a sorbet!

  1. Az adott citrus héját és a cukrot kevergetés közben lassan forraljuk össze a vízzel sziruposra. Hagyjuk hűlni 5 percet, majd szűrjük le. Miután kihűlt a tojás fehérjén kívül keverjünk bele minden mást is ugyancsak átszűrve.
  2. Töltsük fel a keveréket még annyi vízzel, hogy az egész sorbet 600 ml legyen, majd tegyük egy sekélyebb edénybe és fagyasszuk kb. 3 órát, amíg részlegesen meg nem fagy.
  3. Verjük fel habverővel, hogy sima állaga legyen. Ekkor tegyük hozzá a keverékhez a felvert tojásfehérjét is, majd tegyük vissza a fagyasztóba.
  4. Kb. 4 óra múlva már elég szilárd lesz a gombócoláshoz! 10 perccel azelőtt vegyük ki a fagyasztóból, mielőtt fogyasztanánk.

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...