2019.08.19. 17:41:13 7798 259

Sok lesz a napsütés, röpke enyhülés a hét közepén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Augusztus 20-án is száraz idő várható, kánikulával. A hét második felében mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn napos idő várható, de a nyugati határvidék fölé délután, este besodródhat egy-egy zivatar. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Kedden, augusztus 20-án túlnyomóan napos idő lesz, csapadék nem valószínű, de Sopron térségében lehet egy-egy zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz, napközben 30-34 fokig melegszik fel a levegő. Budapest térségében gyengén felhős, száraz idő valószínű, többnyire mérsékelt légmozgással, a délelőtti és esti órákban is. A hajnali 18 fokról 33 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán több órára kisüt a nap. A nyugati és északi megyékben előfordulhat zápor, zivatar, másutt nem valószínű csapadék. A szél több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet nyugaton 25, keleten 34 fok körül alakul.

Csütörtökön is többórás napsütés várható, csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél az ország keleti felében eleinte erős lesz, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Pénteken is sok lesz a napsütés, de helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lesz. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. A nappali maximumok 26 és 31 fok között alakulnak.

Vasárnap is jellemzően napsütéses lesz az idő, szórványosan várható zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?