2022.09.12. 14:37:28 6929 281

Soha többé vasalás! – Tippek a vasalásmentes életért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték, hölgyek, vannak a háztartási feladatoknak olyan részei, amelyeket – ha most azonnal itt teremne előttünk egy jótündér és kívánhatnánk tőle valamit – legszívesebben kipöckölnénk a teendők közül. Vannak, akiknél ez a takarítás, másoknál a főzés, míg akadnak, akiknél a vasalás.

Vasalás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasalás

Nos, az első kettőn nem tudunk segíteni. Ám ahhoz, hogy el tudjuk hagyni a vasalás feladatkörét, van néhány trükkünk, amiket érdemes kipróbálni.

  • Ne pörgesd túl! Ha nem szeretnéd, hogy a ruháid már a mosógépből túl gyűrötten kerüljenek ki, a centrifugát állítsd alacsonyabb fordulatszámra. Maximum 800-as fordulatot válassz a ruhák „víztelenítéséhez”.

  • Nem mindegy a mikor! A ruhákat rögtön mosás után szedd ki a mosógépből, alaposan rázd ki a ruhadarabokat egyesével, majd teregesd őket.

  • Tartsd a távolságot! Ügyelj rá, hogy teregetéskor tarts minimális távolságot a ruhaneműk között, hogy közéjük levegő kerüljön, megakadályozva ezzel a ruhák túlzott gyűrődését.

  • Ne legyen tumultus! Ha lehet, ne tömd tele a mosógépet egy-egy program alkalmával, mivel ezzel is rásegítesz a gyűrődések kialakulására.

  • Mentsd a menthetőt! Ha a mosás-szárítás után még marad néhány ránc a ruhádban, tedd egy vállfára, és hagyd, hogy „kilógja magát.” Így talán még eltűnhet néhány felesleges gyűrődés.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?