2022.09.13. 09:25:00 5530 222

Sikeres tanév 8 lépésben, mert ez nem csak a tanulón múlik!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az iskolás korú gyermeket nevelő családok minden év szeptemberében a legjobb gyakorlatokat keresik, hogy maximalizálhassák a tanév általános sikerét és az általános tanulási élményt a diákok számára. az igaz, hogy minden háztartás egyedi nevelési célokkal és igényekkel rendelkezik, de vannak olyan módszerek, amelyek mindenkinek segíthetnek a sikeres tanévet biztosításában.

Iskolakezdés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Iskolakezdés

Ezekben az alapvető módszerekben az a legjobb, hogy minden korosztály számára hatékonyak, tehát mind a szülők, mind a tanulók alkalmazhatják. Kulcsszavunk a (családi) szervezés!

Íme a sikeres tanév nyolc lépése!

1. Foglaljuk rendszerbe a tennivalókat!

A jó tanév egy meghatározott rendszerrel kezdődik, amihez meg kell határoznunk a napi rutint, valamint a heti és havi ütemezést is, hogy mindig mindenki tisztában legyen azzal, hogy ki, mit és mikor fog csinálni. Az elektronikus órarend alapvetően szükséges, de javasolt a legforgalmasabb közös helyiségben is kitenni a család havi napirendjét, amit akár hetente is felülvizsgálhatunk, ha szükséges.

2. Értékeljük ki a hatékonyságot!

Szükséges, hogy legalább negyedévente (közösen) kiértékeljük a fennálló rendszert és a tanulságot levonva végezzük el a szükséges módosításokat.

3. Reagáljunk rövid határidővel a történésekre!

A gördülékenység lendület ad a mindennapokban, és elősegíti az elkötelezettség megőrzését, valamint a szükséges szintű munkamorál kialakítását. Igyekezzünk törekedni ésszerű válaszidők betartására, pl. e-mailekre és az iskolai „kapcsolattartóknak” 24 órán belül célszerű válaszolni.

4. Alakítsunk ki időbeli és térbeli zónákat!

A zónarendszer kialakítása főként akkor hasznos, ha tanulói is él a háztartásban. A zónarendszer szabályozza a tevékenységre szánt időpontot és annak hosszát is. A diákok életét megkönnyíti, ha rendelkeznek külön tanulási és relaxációs zónával.

5. Rendszerezzük kezünk ügyébe a szükséges kellékeket!

A termelékenységét tudjuk azzal növelni, ha nem töltjük az időnket azzal, hogy minden szükséges eszközt máshonnan gyűjtögetünk össze. Gyűjtsünk össze mindent egy-egy helyre, amire szükség lehet egy-egy feladattípus elvégzéséhez. Készítsük elő még a feladat megkezdése előtt a kellékeket, beleértve a könyveket, az információkat és hosszabb projekt esetén a harapnivalókat is. Ez lehetővé teszi, hogy fókuszált maradjon a végrehajtó személy, emellett maximalizálja a napi munkamenetek számát. 6. Legyen létjogosultsága a kérdéseknek! Az okos emberek úgy bővítik ismereteiket, ahogy a kisgyermekek tanulnak, azaz kérdéseket tesznek fel. Minden esetben merjünk kérdést feltenni, ha nem világos egy információ, és bíztassuk erre gyermekeinket is.

7. Tanuljunk (és tanítsunk) meg jól jegyzetelni!

A jól elvégzett jegyzetelés segít megjegyezni a legfontosabb információkat. A hatékony és áttekinthető jegyzetelési rendszer kidolgozásához természetesen szükség van az alapvető szintű szövegértési képességre is. A diákok nézzék át jegyzeteiket akkor is, amikor az információ még friss!

8. Jutalmazzuk a motiváltságot!

Tartsuk fenn a kezdeti lelkesedést azzal is, hogy egyszerű és következetes jutalmazási rendszert hozunk létre az iskolások számára. A legjobb rendszerek hosszú és rövid távú jutalmakat egyaránt tartalmaznak, ám ezeknek nem szabad elrugaszkodott dolgoknak lenniük.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...