2015.10.13. 08:20:30 11962 243

Seychelle-szigetek, a Föld utolsó édenkertjei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezeket a fotókat szemlélve hajlamosak vagyunk teljes mértékben elhinni ezt a címet. Egyértelműen luxus úti cél, aki ide eljut, a paradicsomban érezheti magát. Az árak nem véletlenül ilyen drágák: ez biztosítja, hogy a sziget megőrizze érintetlenségét, és soha ne váljon a tömegturizmus helyszínévé. De tényleg így van ez? A Seychelle-szigetekről őszintén.

Mahe-sziget - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mahe-sziget

Seychelle-szigetek dióhéjban

A trópusi szigetes egzotikus nyaralást fontolgató magyarok körében a Seychelle-szigetek gyakran előfordulnak, legtöbbször az azonos térségben lévő Mauritius lehetséges alternatívájaként. Sokan vannak, akiket a jól csengő név mellett vonz az, hogy a karibi vagy délkelet-ázsiai utazással ellentétben nem túl nagy az időeltolódás (télen +3 óra, nyáron +2 óra). Igaz a repülési idő a Seychelle-szigetek esetén sem csekély (európai átszállóhelyről kb. 9 óra).

Milyen Seychelles?

A legtalálóbb pozitív jelzők talán ezek: paradicsomi, virágoskertes, idilli, békés, romlatlan, tiszta. Negatívak: drága, eseménytelen, bulimentes, kevés éttermes, túl elszigetelt. Bizony Seychelles luxusnyaralásra pozicionált ország, a stratégiájuk az, hogy ne legyen tömegturizmus, és aki jön, az érezze magát kiváltságosnak, exkluzív élmény részesének. A szállodaárak és a helyi kiadások magasak, mert mindent költséges ideszállítani, másrészt a magas árfekvéssel is meg akarják szűrni a látogatókat. Egyáltalán nem jellemző, hogy ide hátizsákos turisták jöjjenek, bár léteznek a középrétegeknek való viszonylag olcsóbb szálláshelyek is. Aki eljut a Seychelles-re, az csaknem biztos elalél a természeti szépségektől, az édenkerti szigetvilágtól.

A tenger, a strandok nem okoznak csalódást: káprázatos színek, finom homokok, csodás növényzet, természeti szépségek. Az egész tényleg egy álomvilág, persze elsősorban a turistáknak, mert a helyieknek azért nem ideálisak az életkörülményei. Rengeteg programlehetőség van (pl. szigettúrák), és a választékról képet lehet formálni a főbb szigetekről szóló fejezeteinkben (Mahe, Praslin, La Digue). Nagy távolságok nincsenek. A legnagyobb sziget, Mahe valamivel kisebb, mint Buda!

Seychelles ajánlott nászutasoknak, szerelmespároknak, teljes nyugalomra vágyó házaspároknak, kisgyermekes családoknak, a szép, virágos természetet, környezetet értékelőknek. Nem igazán való aktív, nyüzsgős nyaralásra vágyóknak, tizenéveseknek, bulizós baráti társaságoknak.

SeychellesSeychelles

Seychelle-szigeteken a Seychelles-i rúpia (SCR) a hivatalos fizető eszköz.

6 dolog, ami tetszett

 1. A turizmus stratégiájukban erős a környezetvédelemre helyezett hangsúly
 2. A strandok szépsége, a tengervíz színei, átlátszósága varázslatos, édeni feeling
 3. A Baobab pizzéria a strandhomokos ,,padlójáva", a Beau Vallon strandon
 4. Reggel kimenni  partra és nézni, ahogy a halászok a trengerről visszaérkeznek a halzsákmányukkal
 5. A sziget déli partvidékének strandjait végiglátogatni (ott lakni nem érdemes az elszigetelt jellege miatt), ott nagyon szép az Anse Louis nevű, nyugis, békés strand. 
 6. Sznorkelezés a Sunset Beach-nél
SeychellesSeychelles

6 dolog, ami nem tetszett

 1. Nagyon magasak az árak
 2. Időnként az óceán túl sok moszatot (algát) hord ki a partokra
 3. Autóbérlés nélkül komplikált a sziget felfedezése, viszont a baloldali forgalmat az elején nehéz megszokni
 4. A keskeny hegyi utakon vezetni
 5. Mahe szigeten az utak mentén nincs járda és így a sötétben életveszélyes gyalogolni!
 6. A fővárosban 17 óra után a legtöbb bolt bezár

Seychelles vagy Mauritius?

Sokan kérdezik ezt. Nos, Mauritius a mozgalmasabb, nagyvilágiasabb, mint Seychelles. Seychelles-en a hotelek kevésbé menők, s inkább a hangulatra összpontosítanak, nem a szolgáltatások bő választékára. Mauritiuson több a szórakozási lehetőség, Seychelles aranyosabb, talán romantikusabb. (A Seychelles-i emberek szerint Mauritius egy „fertőzött medence”.) Mindkettő luxus desztináció, de Seychelles esetében inkább olvasni olyasmit, hogy „a Föld utolsó édenkertjeinek egyike”. Seychelles-en a helyiek sokkal visszahúzódóbbak, félénkebbek, mint a mauritiusiak. Seychelles sokkal színesebb a sok virág miatt, Mauritius az emberi környezet vonatkozásában érdekesebb. Mauritiuson több a vásárlási lehetőség, Seychelles e tekintetben szegényesebb kínálattal bír.

Mikor érdemes utazni?

Egész évben jó az idő. Aki csak napozni, nyaralni akar, annak az bármikor jöhet. Vannak, akik szerint április és május, mások szerint február és április között a legjobb ide utazni. A május és szeptember közötti időszak jó azoknak, akik szeretnének többet kirándulni, sétálgatni. Júniusban, júliusban és augusztusban a tengervíz gyakran hullámos, ami miatt a strandok a moszatokkal szennyezettebbek (főleg Mahe sziget déli partjainál és Praslin szigeten).

Áprilisban, májusban, októberben és novemberben lehet a legideálisabb körülmények között búvárkodni (scuba). A délkeleti monszun időszakban, május és szeptember között van a legkevesebb eső, és ilyenkor nincs nagy hőség. Szempont persze, hogy mely szezonokban a legmagasabbak és legalacsonyabbak a hotelszoba árak. Az európai turisták persze a tél elől decemberben és januárban jönnek ide a legnagyobb számban, és ilyenkor a legmagasabbak a hotelszoba árak. Viszont ilyenkor gyakoribb az eső. Júliusban és augusztusban is főszezon van ilyen szempontból.

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...