2016.12.21. 10:00:34 8468 225

San Francisco utcáit is érdemes megnézni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

San Francisco az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont az Amerikai Egyesült Államokban. Legtöbbeknek azonnal a filmekről jól ismert meredek utcák és persze híres függőhídja jutnak eszükbe. A hétmilliónál is több lakossal rendelkező nagyváros eklektikus stílusa sokakat magával ragad.

San Francisco, Golden Gate híd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com San Francisco, Golden Gate híd

San Francisco története 1776-ig vezethető vissza, amikor spanyol telepesek létrehoztak itt egy erődöt. A város neve egy hatalmas tragédiával is összefonódik, ugyanis 1906-ban földrengés rázta meg és lakosságának közel háromnegyede életét vesztette.

Ez azonban nem állította meg a fejlődés útján. A statravel.hu információi szerint San Francisco New York után a leginkább keresett amerikai úti cél, mely mellett sajátos hangulata miatt egyre többen teszik le a voksot.

San Francisco fő látványossága: a Golden Gate híd

Filmekből és fényképekről mindenki ismeri a Golden Gate hidat, amely a világ legszebb függőhídjaként számon tartott. A vízfelszíntől hetven méteres magasságban levő híd 4 éves építkezés után 1937-ben került átadásra. A három kilométer hosszú híd hat sávos autóúttal, gyalogos és kerékpáros sávval is rendelkezik.

San Francisco városára egyébként nyaranta különösen jellemző a köd. Ennek oka nem más, mint az óceán felől beáramló párás, hideg levegő és a város meleg levegőjének találkozása. Ilyenkor általában a Golden Gate híd is sejtelmes ködbe burkolózik.

Bevásárlás és városnézés

A városban járva felfedezhetjük a Modern Művészetek Múzeumának modern és kortárs tárlatait, de a San Francisco közeli úgynevezett Ikercsúcsokat is meglátogathatjuk. A kedvelt kirándulóhely a város legmagasabb pontjának számít a maga 281 méteres magasságával. Természetesen bevásárlásra is akad bőven lehetőség, e szempontból a Union Square a legjobb választás.

Nézelődés erejéig egy-két óra is elegendő lehet, de ha a legnagyobb világmárkák üzleteiben vásárolgatnánk is, akkor bizony akár egy nap is kevés minden lehetőség felfedezéséhez.

San Francisco három dombra épült, tömegközlekedését pedig úgynevezett kábelkocsikkal oldották meg. A híres Cable Car a turisták körében is nagy népszerűségnek örvend, így a városban járva mindenképpen érdemes utazni vele. Kocsinként körülbelül hatvan ember utazhat, ezért némi várakozásra a megállókban biztosan számítani kell majd. A látvány és az élmény miatt azonban kétségkívül megéri ez!

Nem csak a filmekből is ismert kocsik érdemelnek azonban figyelmet akkor, ha San Francisco utcáin járunk, hanem például a Lombard Street is. Ez a világ legkacskaringósabb utcája, ugyanis 8 db 40 fokos kanyar található meg benne.

A domboldal aljáról jól átláthatóak a kanyarok, így ha lencsevégre szeretnénk kapni a nem mindennapi látványt, akkor innen érdemes fényképezni.

Kínai negyed San Francisco-ban? Ne hagyja ki!

Szinte nincs is olyan amerikai nagyváros, ahol ne találkoznánk kínai negyeddel. Nincs ez másként San Francisco-ban sem, ahol a nyugati part legnagyobb kínai közössége él. Rengeteg üzlet várja itt a turistákat, ráadásul az utcanevek tábláit is kínai felirattal látták el.

A híres Alcatraz

Világítótorony, majd katonai erődítmény, börtön szerepét látta el az Alcatraz, ahol napjainkban múzeum és nemzeti emlékhely várja a látogatókat. Al Capone is a szigeten raboskodott. A komplexum hajóval közelíthető meg, és körülbelül négy órás program keretein belül lehet a kijelölt ösvényeken végigjárni területét.

San Francisco mindazok számára remek választásnak bizonyul, akik a tengerentúl leghíresebb városait szeretnék felfedezni. A látnivalók és az egész város megismerése akár hetekre elegendő programot ígérnek, tehát ha teheti, érdemes minél több időt a tartózkodásnak szentelni.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...