2017.02.17. 08:04:02 11559 283

Rosszabb minőségű termékeket kapunk, mint nyugati szomszédaink
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem ugyanazt az élelmiszert kapjuk a multinacionális gyártóktól, mint például osztrák szomszédaink - ez derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatából. 24-féle termékmintát vetettek össze Ausztriában kapható élelmiszerekkel, melynek alapján megállapították, hogy silányabb minőség van a hazai polcokon.

Szupermarket, bevásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szupermarket, bevásárlás

A 24 termékminta között volt azonos áru vagy éppen nagyon hasonló. Szlovákiában is készült hasonló felmérés, ott 22 élelmiszerfajtát vizsgáltak meg, és az ottani hatóság is a szlovák termékeknél az osztráknál gyengébb minőséget állapított meg. A földművelésügyi miniszterük az Európai Bizottság elé terjesztené az ügyet. A magyar agrártárca is hasonló véleményen van: az Unió közbenjárásával kell megvizsgálni a problémát, az érintett államoknak össze kell fogni.

A vizsgált termékek között ismert mogyorókrém, csokoládé, kóla, marcipán, nápolyi, kakaópor, puding és instant levesek voltak. Általában a termékek cukortartalma, állaga nem egyezett, a legnagyobb különbséget a levesporok között vélték felfedezni.

Forrás: magyaridok.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...