2014.06.24. 08:00:00 4081 27

Rizikós a cukorbetegség? Próbáld ki az állva evést!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akit a diabétesz érint, sok mindent kipróbál, hiszen tudja, hogy ez a kór bizony állandó odafigyelést igényel. A cukorbetegség egy egyre gyakrabban előforduló anyagcsere-betegség, amely a glükóz feldolgozását érinti. Fontos, hogy idejében észrevegyük és kezeljük, mivel nagyon komoly szövődményei lehetnek, ha elhanyagoljuk. Most egy érdekességet szeretnénk megosztani veletek!

Állva enni? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Állva enni?

Megelőzhetjük a cukorbetegséget, ha állva fogyasztjuk el az ebédünket?

Bizonyára nem tekinthető sem gyógymódnak, sem megelőző kezelésnek, de egy kutatás (Current Cardiovascular Risk Reports, Hamilton) arra enged következtetni, hogy hozzájárulhatunk a cukorbetegség elkerüléséhez, hogyha nem ülve, hanem állva étkezünk. A magyarázat szerint ennek oka az lehet, hogy ülő helyzetben a vércukor szint jobban megemelkedik és a glükóz metabolizmus is lassul. Mint tudjuk, ezek a tényezők hozzájárulhatnak a cukorbetegség kialakulásához. Ha állva eszünk, jobban kordában tarthatjuk a vércukorszintet, és ez csökkentheti a cukorbetegség esélyeit.

Ha cukorbetegek vagyunk, ne üldögéljünk sokat!

Egyébként sem tanácsos egy huzamban sokat ücsörögni, mert az elhízáshoz és mozgásszervi panaszokhoz vezethet. Az elhízás pedig a cukorbetegség egyik rizikófaktora. Fontos, hogy mindennap legalább fél órát mozogjunk. De már egy óra ácsorgás is segíthet elérni a kívánt hatást Hamilton szerint: akár 60 kalóriát is elégethetünk, ezzel csökkenthetjük a testzsír-százalékunkat és energiát használunk fel.

Nem állítjuk, hogy önmagában csodaszer, de ha beiktatunk egy-két „álló” étkezést és a megfelelő mennyiségű mozgást diétánk mellé, azt biztosan meg fogja hálálni a szervezetünk.

Forrás: livestrong.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...