2017.11.20. 16:11:45 8481 306

Rendhagyó időszaki kiállítás Gödöllőn: Sisi rajongóknak kötelező!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Erzsébet királyné újraálmodott ruhái elnevezéssel időszaki kiállítás nyílt Czédly Mónika ruhatervező munkáiból a Gödöllői Királyi Kastélyban. A magyar történelemben és szívekben kivételes helyet elfoglaló Erzsébet királyné 14 korhű öltözékét csodálhatják meg az érdeklődők.

Sissi császárnő emlékműve, Bécs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sissi császárnő emlékműve, Bécs

Az akaratán kívül divatikonná váló Sisi – csak a filmsorozatban Sissi! – kifinomult eleganciáját hirdető ruhatárát hitelesen alkotta újra tehetséges ruhatervezőnk, aki aprólékos munkával és hosszadalmas megfigyeléssel fotókról és egyéb hiteles ábrázolásokról gyűjtötte össze a ruházatok részleteit. Czédly Mónika 2006-ban kezdett el dolgozni az első öltözéken, és azóta a koronázási ruha mellé további 13 gyönyörű darab készült el.

Idén a részletgazdagabbá varrt koronázási díszruha korhű mása méltán nyerte el a Magyar Kézműves Remek díjat. Bizton állíthatom, hogy sok korabeli nőtársammal szívesen belebújnánk, ha olyan legendásan karcsú derekunk lenne, mint amilyen Erzsébet királynénak megadatott. A kiállítás érdekessége, hogy habár a ruhák már több ízben kiállításra kerültek külföldi és hazai helyszíneken is, így együtt Gödöllőn láthatóak először!

A különleges anyagokból, kézzel vart díszítésekkel és eredeti méretben készült kollekció híresebb darabjai a kamaszkori kockás taft ruha, a krinolin nélküli lovaglóruha, a magyar díszruha és nem utolsó sorban a csodás gyémántcsillagos báli ruha.

A kiállítás egészen 2018. február 25-ig látogatható. Az elegáns álomkollekció megtekinthető önállóan is, de ha még nem jártál a korhűen rekonstruált Gödöllői Királyi Kastélyban mindenképp érdemes az állandó kiállítással kombinált belépőt választanod.

Forrás: kiralyikastely.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...