2021.07.12. 10:48:36 7482 216

Rend a lelke mindennek! – „Szezonon” kívüli nagytakarítás az íróasztalon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha mi, felnőttek nem is tudjuk nyáron sem elhagyni az íróasztal „csábító” közegét, a gyerkőcök „munkapadja” ilyenkor „nyári álomra” szenderül. Ám ha déli forróságban inkább behúzódunk a házba, lakásba, és nincs mivel elütni az időt, uccu neki, rakjunk rendet az íróasztalokon!

Gyerekszoba íróasztallal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekszoba íróasztallal

Csupán néhány lépés, és a káosz megszűnik!

  • Szabadulj meg mindentől, ami felesleges! Ugye Nálad is itt-ott, vagy éppen mindenhol hever egy papírfecni, no, és persze rengeteg olyan apróság, vagy pont „nagyság”, amire már semmi szükséged? Vagyis kuka? Bármennyire „nemszeretem” feladat, bizony a szanálás az, amivel érdemes elkezdeni a rendrakást az íróasztal esetén is. Végy egy nagy levegőt és ugorj neki! Megéri!

  • A cél: átláthatóság! Valamilyen szisztéma szerint rendszerezd a megmaradt papírokat! Neked is jobb lesz, ha egy-egy holmiért, papírért nem kell felforgatnod az egész asztalt, hanem tudod, hova is kell nyúlni érte! Vagyis mindennek legyen meg a maga helye az íróasztalodon!

  • Még egyszer a rendszerezésről! Akár falra szerelhető, akár asztalra állítható, mindegy, de egy vagy inkább több jópofa rendszerezővel szintén sokat segítheted a mindennapi munkádat.

  • Rend van! Most jön a neheze! Elégedetten dőlsz hátra a székedben, hiszen pazar rend uralkodik az íróasztalodon, minden a helyén van, mindent elsőre megtalálsz. Maradjon is így! Próbáld meg megtartani a szépen kialakított rendet, rendszert. Ha kezdesz elkanászodni, gyorsan hozd helyre a dolgokat. Ha apróbb rendetlenség van az asztalon, könnyebb kijavítani. Nem érdemes megvárni, hogy újra eluralkodjon a káosz.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?