2024.01.16. 12:32:09 5925 256

Relax és immunerősítés a szaunában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szaunázás régóta része a wellness kultúrának, és számos országban napi szinten használják jótékony hatásai miatt. Az izzadás és a meleg nemcsak a testet, de a lelket is újrakalibrálja. Ebben a cikkben felfedezzük a különböző szaunatípusokat és a szaunázás egészségügyi előnyeit.

Szauna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szauna

Lássuk a különböző szaunatípusokat

Finn szauna:

A finn szauna egy hagyományos skandináv szaunatípus, amely Finnországból származik. Fából készül, gyakran cédrusból vagy fenyőből. A finn szaunák hőmérséklete általában 70 és 100 Celsius fok között változik.

Ennél a szaunatípusnál a levegő általában száraz, ezért a meleget erőteljesebb érezzük. A finn szaunázást hűtőfürdővel szokták befejezni, például egy hideg vizű medencében vagy egy jéghideg tóban. Ez az eljárás nemcsak frissítő, hanem az érrendszer számára is előnyös lehet.

Infraszauna:

Az infraszaunák a testet közvetlenül hevítik fel az infravörös sugárzás révén. Ezek a sugárzások mélyen behatolnak a bőrbe, anélkül hogy a környező levegőt felmelegítenék, így annak hőmérséklete alacsonyabb marad, mint a hagyományos szaunákban. 15-30 percet javasolt bent tölteni.

Bio szauna:

A "bio szauna" kifejezés többféle értelmezést kapott a wellness iparban, és az adott szolgáltatótól vagy helyszíntől függően változhat a jelentése. Általánosságban azonban a "bio szauna" olyan szaunatípust jelöl, amely különféle technológiákat alkalmaz az egészség és a kényelem javítása érdekében.

Hőmérséklete általában alacsonyabb lehet, mint a hagyományos szaunáké, és könnyebben szabályozható. Ezáltal a szaunázók kényelmesebben szokhatnak hozzá a melegebb környezethez. Egyes bio szaunák olyan kialakítással rendelkeznek, amely lehetővé teszi a páratartalom szabályozását.

Gőzszauna:

A gőzkabinban/- szaunában a hőmérséklet általában 40-50 °C körüli, vagyis jóval alacsonyabb, mint a klasszikusnak mondott finn szaunában, ahol elérheti, sőt, olykor meg is haladhatja a 100 C°-os meleget a levegő. A páratartalom itt maximum 15%, szemben a gőzkabinnal, ahol csaknem 100%.

A szaunázás egészségügyi előnyei

Méregtelenítés:

A szaunázás során történő izzadás segíti a testet a méreganyagok és salakanyagok eltávolításában.

Fokozott vérkeringés:

A meleg hatására a vérerek kitágulnak, javítva a vérkeringést és az oxigénellátást.

Izomlazítás és fájdalomcsillapítás:

A magas hőmérséklet és az izzadás segít ellazítani az izmokat, csökkentve az izomfeszültséget és fájdalmat.

Bőrregeneráció:

Különösen a gőzszauna és az infraszauna segítik elő a bőr mélyebb rétegeinek hidratálását és regenerációját.

A stressz csökkenése és az alvás javulása:

A szaunázás stresszcsökkentő hatással bír, segítve az ellazulást, ezzel javítva az alvást.

Immunrendszer erősítése:

A rendszeres szaunázásnak immunerősítő hatása lehet, segít a szervezetet ellenállóbbá tenni.

Szociális élmény:

A szaunázás kiváló közösségi tevékenység is lehet, ezen keresztül is javíthatja a közérzetünket.

Mielőtt elindulnál egy szauna kalandra, mindig konzultálj egészségügyi szakemberrel, különösen, ha valamilyen egészségügyi problémád van. A szaunázás egy fantasztikus módja lehet az egészség és a jólét javításának. Élvezd ki a szauna áldásait!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...