2019.11.04. 14:23:49 8550 331

Reggelizz a Skorpiókkal: Friss, „karcsúsított” fahéjas tekercset az asztalra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A diétázók most biztosan szeretnének tovább görgetni, de ne tegyék! 100%-ban teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz ez a fajta tekercs, és a hagyományos, házias receptekkel ellentétben kevesebb vajat, no meg cukrot igényel. Már csak arra vagy kíváncsi, hogyan lesz koránkelés nélkül gőzölgő falat belőle reggelire? Kattints!

Fahéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fahéj

Bűntudat nélküli, frissen sütött édes tészta reggelire, hmm… részed lehet benne, ha csatlakozol a Skorpiók reggeliző asztalához. Az előkészületeket nyilván előző este kell megtenni, és amíg te alszol, addig a nyers tészta is pihen.

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához:

1 csésze langyos (mandula)tej
1/3 csésze langyos víz
1 cs. instant élesztő
2 ek. kristálycukor
3 és fél csésze teljes kiőrlésű liszt
1 tk. só

A töltelékhez:

1/3 csésze barna cukor
2 ek. őrölt fahéj
egy csipet só
2 ek. sózott vaj, felolvasztva, de lehűlve

Egy keverőtálba vegyítsük el szép sorjában a tésztához szükséges összes hozzávalót, és dagasztóvillával felszerelt keverőgéppel közepes sebességgel gyúrjuk jól át bő 5 perc alatt.

Egy meglisztezett felületre borítsuk át a tésztát, fedjük le, és pihentessük 10 percen keresztül.

Ezután nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, és a már nem meleg, de még folyékony vajjal kenjük meg. A pihentetés alatt összekeverhettük a barna cukrot, a fahéjjal és a sóval, most egyenletesen eloszlatva szórjuk rá ezt a keveréket a megvajazott tésztánkra.

Tekerjük fel, mint egy roládot, csak arra figyeljünk, hogy jó szorosra sikerüljön! Egy éles késsel daraboljuk el 12 egyenlő darabra és tegyük át a tekercseket a kibélelt sütőtálcára.

Lefedve hűtsük egy éjszakán, de minimum 8 órán át. Másnap rögtön ébredés után már melegíthetjük is elő a sütőt 180 fokra, hogy amíg mi összekészülődünk, megsülhessen az illatozó fahéjas tekercsünk. 20-25 perc alatt aranybarna lesz mind.

Aki mégiscsak szeretne adni a kalóriáknak, az bátran készítsen a tetejére karamellizált cukorba forgatott diót, mandulát vagy pekándiót, karamell vagy csoki öntetet, de a klasszikus fehér mázakkal is ugyanolyan finom.

Forrás: handletheheat.com/skinny-overnight-cinnamon-rolls/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...