2019.03.05. 17:34:03 12452 378

Reggeli (nemcsak) halaknak: cukormentes sütőben sült fánk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sok túrós, szalagos, farsangi és egyéb mézes-mázos fánkok után a Halak vannak olyan „kegyetlenek”, hogy ismét fánkot etessenek velünk. De hogy valami jó - jobban mondva - új süljön ki a dologból, kerestünk számotokra egy alacsony szénhidráttartalmú és nem mellesleg cukormentes receptet.

Fánk reggelire - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fánk reggelire

A hozzávalóknál kevés szabad kezet kapunk, hogy az általunk preferált, jól bevált termékeket használhassuk. Azonban van egy fontos segédeszköz, amelynek a megléte elengedhetetlen: Vásárolnunk kell egy (szilikon) fánksütő formát!

Ha ez megvan, jöhet az alapanyaglista egy tucat fánkhoz:

  • 2 csésze szénhidrátcsökkentett liszt (Ha szükséges, a gluténmentes is jó lehet.)

  • 1 ¾ csésze szemcsés édesítőszer

  • 1 db tojás
  • 2 ek. olvadt vaj
  • Kb. 1 ¼ csésze (növényi) tej
  • 2 ek. sütőpor
  • fél tk. só
  • 2 tk. vaníliakivonat

Most pedig vigyázz, kész, süss!

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsük elő az újdonsült fánksütő formánkat.

Egy keverőtálba öntsük össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a cukoralternatívát, a sütőport és a sót, majd tegyük a tálat félre. Egy másik tálban pedig keverjük össze a többi alapanyagot: a tejet, a tojást és a vaníliakivonatot.

A nedves hozzávalókat, lassan adagolva, keverjük bele a száraz hozzávalókhoz. Miután egyenletes masszát kapunk, adagoljuk bele a sütőformába.

Süssük 18-20 percen keresztül. Tűpróba után vegyük ki a fánkokat a sütőből, de hagyjuk a formában kihűlni.

Ha igényünk van rá a tetejére ízlés szerint mehet cukrozatlan fahéj vagy cukormentes máz, ha pedig tölteni támadna kedvünk, akkor a cukormentes gyümölcsíz vagy puding a bele való!

Forrás: thesugarfreediva.com/sugar-free-low-carb-baked-doughnuts/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...