2020.04.05. 15:13:04 8327 260

Regények, járványok idején – Ha kell egy jó könyv a bezártság ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha azt akarod érezni, hogy nem is olyan rossz a helyzetünk, vagy tájékozódnál, hogy melyik korban hogyan zajlott egy-egy hasonló időszak, nincs más dolgod, mint fellapozni a téma legjobb regényeit. Számos zseniális klasszikus mutatja be, hogy milyen volt a szerelem, a társadalom, vagy csak maga az élet világjárvány idején.

Olvasás a szabadban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olvasás a szabadban

Gabriel García Márquez – Szerelem a kolera idején

Romantika, misztikum és szerelmi háromszög a javából, de persze ne feledkezzünk meg a tényről, hogy a történet kolera járvány közben zajlik, annak minden velejárójával. Segít, hogy ne felejtsük el, a világ dolgai azért csak folynak tovább, még ha egy vírus tombolja is ki magát az emberiségen és változtat meg sok mindent. Mert emberek érzései a maguk medrében folynak tovább ilyenkor is. Egy buja hangulatú idegen kultúra, egy letűnt világ napjai: így utazhatsz térben és időben egyaránt óriásit a karantén alatt. Kinek ajánljuk? Romantika és szépirodalom rajongóknak!

Borislav Pekic – Veszettség

Közel-Keletről behozott veszettség vírus üti fel fejét egy a londoni repülőtéren, melyből egy remek thriller, horror és egyben filozófiai regény kerekedik. Az Albert Camus Pestis című regényére erősen hasonlító alkotásban a reptér abszolút karantén alá kerül, melynek szigoráról a hadsereg gondoskodik. Közben pedig szóba kerül a holokauszt, az arab-izraeli konfliktus és még sok minden, amiről többet kellene gondolkoznunk, mint azt általában tesszük. Kinek ajánljuk? Erős idegzetű filozófusoknak. J##ohn Le Carré: Az elszánt diplomata Kórházak, gyógyszergyárak, kutatóintézetek által irányított világban élünk. Semmi nem történik véletlenül és gigantikus összegek cserélnek gazdát a nyilvánosság tudomása nélkül az eseményekkel összefüggésben. Legalábbis erre kell ráébrednie a regény főszereplőjének, felesége hirtelen, erőszakos halálát követően. A járvány témakörbe az AIDS vonalon került be la Carré műve, de a gyógyszeripar sem elhanyagolható szempont. Kinek ajánljuk? Összeesküvés elméletek kedvelőinek mindenképp!

Jurij Scserbak – Karantén

Virológiai kutatólabor öt dolgozója néz szembe egy baleset következtében a biztos halállal. A Joser kór mellett viszont az élet nagy kérdései és válaszai is központi szerepbe kerülnek a főszereplőknek: szerelem, barátság, élet és halál, de főleg, a magány. Kinek ajánljuk? Az izgalmak és orvosregények kedvelőinek!

Boccaccio – Dekameron

Nem csak a pestis, de az emberek elfordulása egymástól, a kapcsolatok elhidegülése nehezíti meg a társadalom életét. Ám ott a másik, hedonista ám némiképp felelőtlen oldal: mindkettő megjelenik a novellakötetben. Szórakoztató, dinamikus, lendületes könyv és egy kb. fél évezreddel korábbi önkéntes karanténba űzhetjük elménket a lapok közé bújva.

Kinek ajánljuk? Annak, akinek egyébként már most igazán elege van a karanténból.

Rejtő Jenő – Vesztegzár a Grand Hotelben

Felütötte fejét a bubópestis, legalábbis ezzel a kisfogással zárnak össze mindenféle rendű, rangú, nemzetiségű embert a híres-neves Grand Hotelben. Az igazi ok, vagy legalábbis még egy ok pedig a Banánoxid vegyi képletének megszerzéséért vívott harc – ebből már érezhető is, hogy nem egy vérkomoly tragikus műről beszélünk. Épp ellenkezőleg. Nem igen született még humorosabb mű a karantén okozta káoszról, felfordulásról. Kinek ajánljuk? Valódi Rejtő-rajongóknak és a nevetni akaróknak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...