2017.01.24. 11:19:52 12134 333

Ránctalanító, szépítő olaj - nem találod ki, hogy miből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy gyógynövény, ami kis hazánkban, de Dél-Amerikában is őshonos. Rendkívül magas C-vitamin tartalmáról híres, de emellett tartalmaz még P-, K-, E- valamint B1 és B2 vitamint is. Mi főleg az immunrendszerünk erősítésre használjuk a téli időszakban, s szívesen fogyasztjuk a belőle készült teát. A maják azonban szépségük megőrzésére is alkalmazták a belőle készült olajat. Mi lehet ez a gyógynövény?

Csipkebogyó-olaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csipkebogyó-olaj

Nos, akár hiszed, akár nem a csipkebogyóról van szó. A magjából sajtolt olaj egy rendkívül hatékony összetevője, alapanyaga lehet ránctalanító krémeknek. Többféleképpen is hozzájárul bőrünk szépségének megőrzéséhez. A zoldgondoskodas.hu honlap információi szerint a csipkebogyóolaj egy részt hozzájárul a bőr kollagéntermeléséhez, segíthet a terhességi csíkok megelőzésében, gyorsítja a sebgyógyulást, csökkentheti az UV-sugarak károsító hatását, elősegíti a sejtek megújulását, és a legfontosabb mind közül: hatékony a ráncok kialakulásának megelőzésében.

A csipkebogyóolaj hatóanyagai

Omega 3 és Omega 6

Ez a két esszenciális zsírsav első sorban a gyulladások kialakulásának megelőzésében, illetve a bőrgyulladás gyorsabb gyógyulásában siethet a segítségedre. A stressz káros hatásai ellen is védelmet nyújthatnak, és a vérkeringés serkentésében is segíthetnek. A csipkebogyóolaj mindkettőt tartalmazza.

Szépítő E-vitamin

Az E-vitamin a sejtöregedés ellen is fellép, ennek köszönhetően a fiatalos bőr sokáig megőrizhető, emellett a körmök és a hajszálak is profitálhatnak a csipkebogyóolaj E-vitamin tartalmából.

Retinol

Ez lényegében az A-vitamin elővitaminja, mely köztudottan egy fontos alapanyag a ránctalanító krémekben, hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez, a szarkalábak mérséklődéséhez, az egyenletes bőrtónus kialakulásához.

C-vitamin

Ez a vitamin is egy erőteljes antioxidáns, mely nélkülözhetetlen az egészséges és szép bőrhöz is, ráadásul a kollagén képződéshez is szükséges.

Fontos antioxidánsok

Az antioxidánsok fellépnek a szabad gyökök ellen, így összességében elengedhetetlen a szervezetbe való bevitelük, a fiatalos, rugalmas bőr is így őrizhető meg. A csipkebogyóolajban található vitaminok antioxidáns hatással rendelkeznek, és együttes erővel lépnek fel a sejtek öregedése ellen. A bőr feszesebb, a szem környék kipihentebb lesz, a gyulladások, hegek hamarabb múlnak, a terhességi csíkok pedig halványodhatnak. Választhatsz csipkebogyóolaj tartalmú készítményeket vagy akár a tiszta olajat is.

A csipkebogyóról bővebben is olvashatsz magazinunkban: Csipkés gyógyítók: a csipkebogyó és a csipkerózsa

Október kincsei: őszi gyógynövények

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...