2019.07.24. 12:23:42 10516 268

Raklapok - kerti bútortól a virágtartós kerítésig a legjobb DIY ötletek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olcsó, praktikus, strapabíró, fából van és könnyen teheted éppen olyanná, milyenre vágysz. Ugye milyen remekül hangzik? A raklap bútornak számtalan változata lehet és bár egy általunk megálmodott darab elkészíttetése egy vagyonba kerül, ha raklapokból tervezünk és mi magunk állítjuk össze, kifejezetten olcsón megússzuk.

Raklapokból bútorok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Raklapokból bútorok

Legyen bármilyen szín, forma vagy minta az elképzelésünk, az összeállítás nem igényel asztalostudást! Hoztunk egy-két ötletet raklapokból, melyek túl mutatnak az egyszerű bútorokon!

Honnan és hogyan…?

Kezdjük az alapoktól. Honnan szerezhetjük be őket? Szállítmányozáshoz több tízezer raklap cserél gazdát naponta, így érdemes megkeresni az otthonunkhoz legközelebb eső raklapudvart. 1-2 ezer forint/darab ártól beszerezhetjük őket, onnantól pedig csak a fantáziánk szabhat határt az alkotásnak. Érdemes a szereléshez használt eszközökön túl csiszológépet, és a lekezeléshez használt lazúrokat is előre beszereznünk.

Hogyan kezdj neki?

A raklap méreteket megtalálod az interneten, így, ha lerajzoltál egy körülbelüli ötletet, már tudsz rajzolni egy méretpontosat is. Ilyenkor érdemes már figyelni a tárgyi adottságokra; hol van összetűzés, mely pontokon és mekkora szünet van a deszkák között. Amikor ez megvan, csiszold le és funkciónak megfelelően kend le minden részét az alapanyagoknak. Benti bútoroknak elég az alap és szín festés, kinti bútorok esetén viszont vízálló rétegre is szükség lehet. A legjobb az egészben, hogy olyan színre mázolhatod, amilyet csak akarsz, és ha kész van, még minta is díszítheti saját ízlésed szerint!

Romantika magasfokon

Raklapokból bútorokRaklapokból bútorok
Raklapokból bútorokRaklapokból bútorok
A raklap ágy nem csak egyszerű és olcsó, ennél is több előnye van! Alulról megfelelő lehetőséget biztosít a matracnak a szellőzésre, viszont stabil alátámasztást nyújt. Ráadásul könnyedén boríthatjuk hangulatfénybe a hálószobát, ha a matrac alá nem melegedő izzósort teszünk.

Konyhakert

Akár a kertben, akár az erkélyen szeretnénk konyhakertet létrehozni, nagyon praktikus az élére állított raklap. Nincs más dolgunk, mint a részek alját lyukacsos deszkával beszegezni, vagy a résekbe passzoló virágládákat vásárolni és már kész is a konyhakert. Aki nem fűszernövényekben gondolkodik, remekül mutat a raklap muskátlival vagy levendulával töltve vagy emeletes sziklakerté alakítva is!

Rusztikus polc

Ebben az esetben a raklap deszkái kerülnek felhasználásra, tehát picit több darabolással jár. De még ezzel együtt is egyszerű az elkészítése, az eredmény pedig magáért beszél!

Dohányzó asztal – kintre és bentre egyaránt

Raklapokból bútorokRaklapokból bútorok

A szobában akár fix lábakon is szuper, a kertben viszont úgy lesz igazán praktikus, hogyha kerekeket szerelünk az aljára. Ha szeretnék az újrahasznosítás és alacsony költségvetés mezsgyéjén mozogni, kidobásra ítélt íróasztali szék kerekei is megteszik!

Kerti bútor

Raklapokból bútorokRaklapokból bútorok
Nem csak kedvező árú, de nagyon divatos is; számos felkapott belvárosi szórakozóhely is raklap bútorokkal várja kerthelységeiben a vendégeket. Elegáns színre festve, egyszerű formavilággal készített párnákkal kényelmesebbé téve, modern dísze lesz az udvarnak!

Bejárati polc, cipőtartó

Raklapokból bútorokRaklapokból bútorok
A konyhakerthez hasonlóan, csak fordítunk egyet a raklapon és máris jópofa cipő, kulcs és virágtartó alkalmatosságot kapunk! Jól néz ki vintage hangulatban is, de ízlés kérdése, hogy retro, minimal, hagyomány őrző vagy teljesen egyedi stílust szeretnénk elérni. Ha élére állítva használod, ne felejtsd el a falhoz rögzíteni!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...