2017.02.17. 12:56:42 17144 317

Radnóti versével búcsúznak az országtól külföldön élő magyarok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, / nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt / kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.” Lehet, hogy egyébként is könny szökik a szemedbe e sorok hallatán, de ha már éltél külföldön, akkor egészen biztosan. Hallgasd meg, milyen átéléssel szavalják külföldön élő magyarok!

Nem tudhatom selfie | forrás: youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nem tudhatom selfie | forrás: youtube.com

4 kontinens, 28 városában 63 magyar szavalta el Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét, és egy-egy sor összevágásával születhetett meg ez a megható videó. A kezdeményező páros Hídvégi András és Judit volt, akik így szerettek volna elbúcsúzni kis hazánktól, majd többen jelezték csatlakozási szándékukat, és még egy honlapot is készítettek, ahol a sorokat szavaló külhoni magyarok története olvasható. Mert “minden szelfi mögött van egy sztori”, és így lesz a kezdeményezés teljes. A versmondók történeteit itt olvashatod el>>

Nem tudhatom Selfie - a videó

Hídvégi András, a projekt kezdeményezője így vallott a Nem tudhatom Selfie ötletéről:

“A NEM TUDHATOM SELFIE ötlete úgy jött, hogy bár Magyarországon születtem, 2006. óta nem éreztem otthon magam itt. Mivel Judit, a feleségem is hasonlóan érzett, úgy döntöttünk, hogy két fiunkkal Izraelbe költözünk. A NEM TUDHATOM SELFIE-t a szülőföldünknek szóló búcsúajándéknak szántunk. Az, hogy annál sokkal nagyobb dolog lett belőle, nem rajtunk múlott. A selfie-zők és az adományozók adtak hozzá akkora energiát, amekkorát mi elképzelni sem tudtunk.”

A videó egyébként szép példa arra, hogyan fonódhat össze múltunk és jelenünk, illetve arra is, hogyan lehet a költészetet modern köntösbe bújtatni. Gratulálunk a kezdeményezőknek!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...