2023.10.24. 17:25:00 7995 303

Püré helyett palacsinta és krémes? Maxold ki a gesztenyét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sült és a főtt gesztenye valóban nagyon finom, de talán a legmacerásabb finomság a szezonban. Hála az égnek manapság már nem csak a tartósítószerrel és cukorral telenyomott gesztenyepüréket találjuk meg a kínálatban, ezért sütéskor jobb helyzetben vagyunk. A gyerekek természetesen odáig vannak a tejszínhabbal kínált gesztenyepüréért, de mi bátran emelhetjük a tétet!

Egy tál gesztenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy tál gesztenye

Mivel a fúziók különösképpen jól szoktak mostanság elsülni, így bátran próbálkozhatunk mi is kedvenc ételeink és desszertjeink szezonális átalakításával minden egyes évszakban:
Készíthetünk igazi őszi desszertként gesztenyekrémmel töltött palacsintát, aminek a tetejét tejszínhabbal díszíthetjük. A gesztenyés krém elkészítése egyáltalán nem ördöngősség!

Gesztenyés töltelék palacsintába

Hozzávalók:

400 gr cukormentes gesztenyepüré
2-3 ek. méz
fél tk. vanília kivonat vagy rumaroma
negyed tk. őrölt fahéj

Elkészítés:

A gesztenyepürét törjük át villával, majd sorban adagoljuk bele a kimért alapanyagokat. Ezeket előzőleg a mézbe is keverhetjük, de mindenképpen keverjük el jól a fűszert a pürében.

Amennyiben igazi gesztenye imádók vagyunk, készíthetünk réteges pohárkrémet vagy francia krémeshez hasonló süteményt is az ősz isteni ajándékából!

Gesztenyés krém pohárkrémhez vagy krémeshez

Hozzávalók:

200 gr cukor
200 ml víz
500 gr gesztenye (otthon főtt vagy cukormentes massza)
1 tk. vanília kivonat
egy csipet só
1 ek. rum

Elkészítés:

Egy serpenyőben keverjük bele a vízbe a cukrot, majd anélkül, hogy odaégetnénk, készítsünk aranybarna, folyékony karamellt.
Amennyiben friss gesztenyét használunk a puhára főzött gesztenyét meg is kell még hámoznunk, majd úgy összetörnünk, végül a gesztenyemasszába keverjük bele a karamellt.
Végül adjunk hozzá egy csipet sót, valamint egy kevés rumot és vanília aromát is.

Az elkészült krémből tökéletes pohárkrémet tudunk a családunk ízlése szerint rétegezni, vagy cukrászhabot készítve és azzal lazítva a gesztenyés krémet krémesek receptjét is ősziesíthetjük vele.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...