2015.06.09. 19:33:39 10099 238

Pula - az Isztria fővárosa
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem fog csalódni, aki Pulába tervezi a horvátországi nyaralását, hacsaknem az időjárásban, tudniillik a település a dalmáciai részekhez képest kissé északabbra helyezkedik el. Ennek ellenére rengeteg látnivalóban és szép strandokban sem lesz hiány, érdemes meglátogatni a közeli kis városokat is.

Pula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pula

Pula dióhéjban

  • Pula (olaszul Pola, szlovénül Pulj) a horvátországi Isztria félsziget déli részén fekvő város közel 60 ezres lakossággal.
  • Pula nem nagy (de Porecnél nagyobb), viszonylag könnyen bejárható gyalogosan is.
  • Érdemes a turista információs központban egy kis, ingyenes várostérképet beszerezni.
  • Pulát kompközlekedés köti össze Velencével, Trieszttel, Rijekával, Mali Losinjjal és Silba szigettel.

Fő látnivalók:

  • Templomok, várak, paloták, kastélyok
  • A központban van egy szép amfiteátrum, ahol rendszeresen tartanak koncerteket.

Étkezés

Pulában jó hal- és tenger gyümölcsei (tintahalak!) ételeket lehet enni. Ezeken kívül nincs igazán jellegzetes isztriai konyha. Ami van az elég zsíros. A csak a nyári szezonra kinyitó turistás éttermeknél az ár-érték arány nem a legjobb, igaz az adagok jellemzően nagyok. Érdemes megkeresni azokat a vendéglőket, ahová a helyiek ülnek be.

Strandok

Többen úgy vélik, hogy Pulának nem strandjai vannak, hanem köves-sziklás partjai, ahol történetesen emberek fürödnek. Inkább úgy fogalmazhatók meg a tanácsaink, hogy hol lehet Pula térségében úszni, fürödni. Valójában Pulának igenis van néhány szép kavicsos strandja, de több partrésze nem igazán néz ki jól, eltekintve a tenger vízének átlátszóságától.

Pula térségében a legszebb strand talán az Ambrela. Pula központjától kb. 4 kilométerre van ez a strand, a Punta Verudela nyaraló területen. A strand pontosan a Brioni Hotel alatt van. A strand nagyon népszerű és a főszezonban jellemzően zsúfolt. Hátrány, hogy ezen a strandon (is) kevés az árnyékos hely.

A Valsaline egy kisebb strand az azonos nevű településnél. Ez egy sziklás partszakasz, kisebb kavicsos résszel. Ez a strand főleg a hátizsákos turisták körében népszerű (a közelbnen van egy ifjúsági szállás). Punta Verudelán található egy ugyancsak kis kavicsos strand, a havajsko, mégpedig a park Hotel alatt. Kellemes kis strand, bár gyakran ez is zsúfolt. A közelében van egy csomó vendéglő és bár.

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...