2016.03.06. 10:55:25 11829 340

Puffadás és azok a nehéz napok… de miért?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha máskor nem is, de havonta egyszer, a nehéznapok előtt, alatt minden nő életét megkeserítik az apró, ám annál makacsabb pattanások, a folyton változó hangulat, és az állandó puffadás, illetve az azzal járó „egyéb kellemetlenségek”, melyek - ha másról nem is - a „friss illatról” biztos gondoskodnak…:-)

Puffadás, görcsök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Puffadás, görcsök

Ugyan vicces, pláne, ha otthon a párunk elől próbálunk elmenekülni, hogy ne kelljen végighallgatnia az „altáji koncertet” (és ne kelljen elviselni az ezzel járó esetleges illatokat:-)). De mégis miért van az, hogy a menstruáció előtt, alatt ezeket a „tüneteket” produkáljuk?

Már megint azok a hormonok…

A két kis „komisz”, akik erről tehetnek, a prosztaglandin és a progeszteron nevű hormonok. Utóbbi épp a menstruáció előtt van csúcson a szervezetünkben, mely mennyiség hat a bélműködésre is. A prosztaglandin pedig összehúzódásra készteti a méhünket, vagyis ő felelős a görcsökért. Ezen összehúzódásoknak köszönhetően az emésztőrendszer alsó része is összehúzódik, aztán kitágul – ez okozza az ilyenkor olyan gyakori, ám annál kellemetlenebb puffadást, hasmenést, vagy éppen a székrekedést a nehéz napok idején.

Ha már túl kellemetlen

Ha a menstruáció, illetve az azt kísérő tünetek bármelyikében változás állna be, ne húzzuk az időt, feltétlenül forduljunk orvoshoz.

Forrás: miss.at, webbeteg.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...