2015.12.01. 15:47:25 9169 306

Praktikus dolgok, amiket még idén meg kell tenned
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amire év közben nem volt időd, oldd meg most! Még mindig hátra van egy teljes hónap 2015-ből, fordítsd arra, hogy rendet teremts magad körül! Amikor az ügyintézéssel megvagy, kerüljön előtérbe a család, a barátaid és Te magad, hogy nyugodtan készülhess az ünnepekre!

Elfoglalt nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elfoglalt nő

1. Rendszerezd a papírjaidat!

Szerződések, levelek, számlák, garancialevelek. Ha év közben csak egy fiókba behánytál mindent, akkor most keríts rá időt, hogy rendszerezd ezeket a dolgokat. A jövő év elején tiszta lappal és tiszta fiókkal indulhatsz! Legyen kéznél néhány üres mappa, és címkézd is fel őket.

2. Ellenőrizd a csekkeket!

Nézd át vannak-e befizetetlen csekkek erre az évre, és rendezd őket.

3. Frissítsd az önéletrajzodat!

Új munkahelyed van, esetleg új feladatkört kaptál vagy elvégeztél egy tanfolyamot? Frissítsd vele az önéletrajzodat, így legközelebb, ha szükséged van rá, kéznél lesz. Manapság soha nem lehet tudni, hogy mikor jöhet jól, ha azonnal el tudod küldeni az updatelt CV-det egy álláshirdetésre. Segítségre van szükséged az önéletrajzoddal kapcsolatban? Itt elolvashatod, hogy milyen a jó önéletrajz.

4. Találkozz rég nem látott barátaiddal, fordíts idő a szeretteidre!

A sok munka közepette lehetséges, hogy elhanyagoltad a személyes kapcsolataidat. December egyébként is a találkozások, összejövetelek időszaka, szervezd meg ezeket tudatosan. Találkozz többet a családtagjaiddal és a barátokkal is. Közös forralt borozás, teázás, kávézás, kürtöskalácsozás, csellengés a karácsonyi vásárban vagy hívd meg őket vacsorára!

5. Jelentkezz be egy kivizsgálásra!

Az idejét sem tudod, hogy mikor voltál utoljára vérvételen? Akkor ez a minimum, amit megtehetsz magadért. Akkor is menj el, ha egyébként egészségesnek érzed magad, és a következő évre is "biztonságban" tudhatod magad. Ha sok az anyajegyed, akkor ezeket is nézesd meg, hiszen ha probléma van, vagy csak néhány kellemetlen helyen tanyázó anyajegyed van, azt ilyenkor lehet megoldani, nyáron csak tényleg vészhelyzetben távolítanak el anyajegyeket!

6. Tankold tele magad vitaminokkal!

Hamarosan itt a hideg. Egyél sok citrust, almát, készíts frissen préselt gyümölcsleveket! Ha szükséges, szedj D-vitamint, ezzel megelőzheted a náthát is.

7. Takarítsd ki a lakást!

Karácsony előtt mindenki elvégzi a nagytakarítást. Ez azért is jó, mert így viszonylag rendezett körülmények között várhatjuk, hogy beköszöntsön az új év. Egy tiszta lakásban egyszerűen jó lenni, csak igyekezzetek megtartani a rendet és a tisztaságot. Úgyis otthon lesz a család, mindenki kiveheti a részét a rendrakásból.

8. Rendezd a pénzügyeidet!

Az új évet senki nem szeretné adóssággal indítani. Göngyölítsd fel az esetleges folyamatban lévő ügyeket, gyűjtsd be a kintlévőségeket és fizesd ki Te is az adósságaidat.

9. Keress egy edzőtermet!

Januárban mindenki lelkes edzésbe kezd, újévi fogadalmak, mi egymás. Azt javasoljuk, hogy már decemberben szánj időt arra, hogy egy jó edzőtermet találj, és vedd meg a bérletet! Ha nem lelkesít a kondizás, akkor keress egy olyan fitnesztermet, ahol különböző órák közül lehet választani, és próbálj ki többet is, majd tedd le a voksod egy olyan edzésfajtára, ami igazán lelkesít, és amit nem unsz meg pár alkalom után.

10. Fordíts időt magadra!

Fodrász, kozmetika, pihenés – bármi, amire ebben a pillanatban szükséged van, és már régóta nem volt rá időd vagy pénzed. Jelölj ki egy egész hétvégét decemberben, ami csak a tiéd, és töltsd meg olyan programokkal, amelyek feltöltenek Téged! Ne csak a karácsonyi ajándékok beszerzésére fordíts időt, hanem saját magadra is! Adni jó dolog, adj most magadnak! :) Ha van még szabadnapod, vedd ki mindet!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...