2016.04.23. 14:18:52 13204 383

Porozz a szépségedért – Erre használd a sütőport a szépségápolásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sütőpor a háztartásban valódi csodaszer: tisztítja a mikrót, a lefolyót, tökéletes és hatásos súrolószer. Használhatjuk felmosáshoz, de a szagokat is semlegesíthetjük vele, akár a hűtőben, akár a mosogatószivacson. Akad, aki a hangyák ellen is beveti. És még a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük.

Sütőpor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőpor

Íme, életünk, vagyis szépségünk néhány apró területe, ahol hasznát vehetjük a fehér pornak.

  • A körömlakktól elszíneződtek a körmeid? Keverj össze sütőport és hidrogén-peroxidot, egy fogkefével vidd fel a körmeidre, hagyd hatni 3 percig, majd távolítsd el.

  • Ha zsíros a hajunk, ám idővel szűken vagyunk, vagyis nincs már időnk hajat mosni, masszírozzuk a hajunkba, illetve a fejbőrünkbe egy kis sütőport. Sötét hajúak vigyázzanak, nehogy a fehér por foltokat hagyjon a hajukon. Ha kicsit több időd van, sütőport keverj össze vízzel 1:3 arányban, masszírozd bele a hajadba, fejbőrödbe, majd öblítsd ki.

  • Hamarosan itt a strandszezon, érdemes felkészülni az első apróbb vagy nagyobb napégésekre. Vegyél egy nyugtató fürdőt, és szórj a vízbe egy kis sütőport. Vagy készíts „krémet” vízből és sütőporból és vidd fel a megfáradt bőrödre.

  • Egy kis vízzel összekeverve alaposan, ám kíméletesen tisztítja meg kezünket a piszoktól. Sokszor sokkal jobban, mint az erre „szakosodott” tisztító szappanok.

  • Több sztár esküszik a kétharmad sütőpor, egyharmad víz keverékéből készített bőrradírra. Ezt vidd fel a bőrödre, masszírozd be, majd alaposan öblítsd le. Azért mielőtt belevágsz, az arcod egy kisebb felületén végezz próbát.

  • Ha szárazak a kezeid, a sütőpor akkor is segíthet. Készíts egy masszát olívaolajból és sütőporból és vidd fel a kezeidre. A keverék folyadékkal tölti fel bőrödet és nyugtatja azt.

  • Te sem tudod, hogyan tisztítsd meg a sminkecseteidet? Csak mártsd őket 1-2 perc erejéig meleg víz és néhány teáskanál sütőpor keverékébe, majd alaposan öblítsd ki az ecseteket.

  • Már megint épp egy fontos, sietős pillanatban veszed észre, hogy elfogyott a dezodorod? Semmi gond, csak keverj össze egy kevés sütőport némi vízzel és vidd fel a hónaljadra. Talán le is cseréled majd a mesterséges anyagokat tartalmazó deót erre a természetes módszerre, hiszen tökéletesen felszívja az izzadtságot és még bőrünket is kíméli.

  • Ha túlzásba vitted az önbarnítót, citrom és sütőpor keverékéből készült csodaszerrel enyhíteted a nem kívánt barnaságot.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...