2022.04.13. 17:25:00 7448 235

Polenta chips, új mártogatós a szószban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A polenta az egyik legsokoldalúbb étel: Ezért nem kell megállnunk a jól fűszerezett, sós változatoknál, mert édes változatban is elkészíthető ez az étel. De mi a helyzet az aperitifhez való falatkákkal? Olyan receptet ajánlunk, amelyet kipróbálása után, gyakran el fogsz készíteni a családdal vagy a barátokkal való, laza összejövetelekre!

Polenta chips - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Polenta chips

A polenta chips nagyon könnyen – de kis izommunka árán - elkészíthető, és hála a rudacska formának, tökéletes mártogatós válik belőle. Süsd meg a ropogós polenta chipset az alábbi recept szerint, és ízesítsd a rozmaring és a só illatos keverékével.

Hozzávalók – kb. 30 darabhoz

250 gr kukoricaliszt
1 liter víz
1 ek. extra szűz olívaolaj
Durva szemű só és rozmaring ízlés szerint
Némi növényi olaj a sütéshez

Elkészítés

A polenta chips elkészítéséhez kezdjük a polentával. Helyezzünk egy edényt a szükséges mennyiségű víz és olaj keverékével a tűzre. Amint felforr, öntsük hozzá a kukoricalisztet, és folytonos kevergetés mellett várjuk ki, hogy elkezdje megkapni a polenta a megfelelő állagot. Ekkor vegyük le a hőt, és fakanállal keverjük tovább még úgy 30-40 percig, amíg a polenta elég szilárd állagú nem lesz. Vegyük le a tűzről, és zsírozzunk ki egy 38x25 cm-es téglalap alakú serpenyőt.

A polentát még forrón öntsük át a tepsibe, hogy formálható legyen. Egy spatulával simítsuk el a felületét, végül sütőpapírral fedjük le, és sodrófával egyengessük el, hogy teljesen egyenletes legyen. Legalább 2 órára tegyük hűtőbe hűlni.

A polentát fordítsuk ki a tepsiből egy nagy vágódeszkára. Egy éles késsel vágjuk fel körülbelül 2 cm széles csíkokra, ezután vágjuk fel a polentát a másik irányból úgy, hogy körülbelül 8 cm hosszú rudakat kapjunk.

Helyezzünk egy serpenyőt bő olajjal a tűzhelyre, és melegítsük addig, amíg jó forró (kb. 180 fokos) nem lesz. Ekkor óvatosan tegyünk bele néhány darab polentát, és süssük 8 percen, amíg aranybarnák nem lesznek. A megsült darabokat emeljük ki szűrőlapáttal, csepegtessük le és tegyük nedvszívó papírral bélelt tálcára. Amennyiben kerüljük az olajban való sütést, süthetjük a polenta chipseket 220 °C-on sütőben is. Ilyenkor a sütési idő körülbelül 15 perc lesz, ezalatt az étel aranybarnára és ropogósra fog sülni.

A rozmaringot vágjuk apróra és keverjük össze durva sóval. A polenta chipset egy papírtörlővel bélelt kosárban a rozmaringos só keverékével megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá kedvünk szerinti mártogatós szószokat is.
Az elkészült polenta chipset célszerű azonnal elfogyasztani. A nem kisütött polenta viszont műanyag fóliával letakarva még két napig eláll a hűtőben.

Forrás: www.giallozafferano.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...