2023.04.25. 10:15:00 6105 237

Pingvinek világnapja: Totyogjunk el a hűtőtől a jégtáblákig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kicsit furcsának találtam első hallásra, hogy április végén van a pingvinek világnapja, de aztán kiderült, hogy ez a nap nem véletlen: ugyanis az egyik Antarktiszon őshonos pingvinfaj északra történő időszakának kezdetére esik. A világnapra azért fontos felhívni a figyelmet, mert a több mint 15 pingvinfajból 10 veszélyeztetettnek számít!

Pingvin (Eudyptes moseleyi) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pingvin (Eudyptes moseleyi)

A pingvinek egyedszámára sajnos az emberi tevékenységekből fakadó környezetszennyezés és az éghajlatváltozás egyszerre van hatással, és ehhez járul hozzá még az is, hogy egyre nehezebb elegendő élelmet találniuk a túlhalászás következtében.
Amennyiben kedveled ezeket a röpképtelen madarakat, kérlek, fordíts nagyobb figyelmet azon környezetvédelmi kérdésekre, amelyekről azt gondolod, nem érintik közvetlenül az életminőségedet!

Pingvinek a köztudatban

A szárazföldön ügyetlenül mozgó állatok szerencsére közkedveltségnek örvendenek azon emberek körében is, akiknek róluk nem csak a hűsítő finomság és a totyogó emberekkel teli reklámok jutnak eszébe. A pingvinek azonban a vízben ügyes halászokká válnak, és sokkal többek, mint a madárvilág bohócai.
Sokoldalúságukat animációs és élőszereplős filmek (pl. Pingu c. mesesorozat és Mr. Popper pingvinjei c. film) is megörökítik, de számos dal is íródott róluk vagy a közreműködésükkel, amely között akad egy igazán alkalomhoz illő is:

Pitbull - Celebrate

Ünnepeld a pingvineket!

A világnapon ellátogathatunk a legközelebbi állatkertbe, hogy élőben csodálhassuk meg a pingvineket, vagy nézhetünk róluk rövid természetfilmet is az esti film helyett.
A legmókásabb azonban az lehet, ha ma egész nap megpróbálsz pingvines gif-ekkel kommunikálni a környezeteddel, így világítva rá a pingvinek túlélésének fontosságára.

Forrás: www.daysoftheyear.com, www.youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...