2015.07.21. 11:03:29 9637 243

Paradicsom frissen a kertből, ősszel is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyarat a friss, ízletes és zamatos paradicsom miatt is imádjuk! Amikor a télen kapható silány paradicsomokra gondolok, már előre rosszul vagyok. Kemény, ízetlen és még az állaga sem olyan. Egy praktikával azonban késő őszig szüretelhetjük a friss paradicsomot a kertünkből.

Paradicsom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsom

Ne dobd ki a hónaljhajtásokat!

A paradicsom leveleinek tövében úgynevezett hónaljhajtások növekedhetnek. Ezeket ajánlatos tőből kivágni, mert késleltetik a megtermékenyülést és így az érést is.

Ezeket a hajtásokat nem dobjuk ki, hanem felhasználjuk. Ezekből lesz ugyanis a késő őszig érő paradicsompalántánk. Miután szép, éles metszetett ejtettünk, a hajtásokat homokos, tápanyagban gazdag földbe helyezzük és kigyökereztetjük.

Cserépbe is elültethetjük, de mehet rögtön az ágyásba is. Öntözzük rendszeresen, nagyjából 10 nap után rendesen ki nő a gyökere, és beindul a növekedés is. Augusztusi virágzásra, és őszi termésere számíthatunk.

Előfordulhat, hogy a bogyók nem érnek meg teljesen, és közben beköszöntenek a fagyok. Mielőtt ez megtörténne, vágjuk le a termő szárakat és lógassuk fel valahol a meleg szobában. Itt utólag is beérnek a paradicsom szemek, és bátran fogyaszthatjuk őket.

Paradicsomi táplálék

Tudtad, hogy a paradicsom nemcsak íz-, hanem vitaminbomba is? C-vitamin, E-vitamin, karotin, kálium, magnézium és kalcium is található benne. Ezek a vitaminok és nyomelemek hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez, így jól tesszük, ha gyakran fogyasztjuk a piros finomságot.

Forrás: balintgazda.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...