2021.04.22. 17:51:23 8375 220

Papírfonás egyszerűen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Papírfonással könnyedén készíthetünk otthonunkba a bolti termékekkel vetekedő, személyre szabott színű és stílusú tárgyakat, kosárkákat, tárolókat. A végeredmény: rattanra emlékeztető, viszonylag strapabíró, utókezeléstől függően cseppálló használati eszközök. Jöjjenek az alapok!

Csináld magad! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csináld magad!

Az újságok házi újrahasznosítása a papírfonás – ami tényleg hasznos! Nem bonyolult, ám ha a technika alapjait elsajátítottuk, a végtelenségig fejleszthető némi kreativitással és persze az internet is ötletek tárházául szolgál. Mert a kosarak a hagyományos formákon túl, lehetnek akár állat vagy más alakúak is, készülhetnek fedelesen vagy akasztósan, ahogy épp megálmodtuk.

Felkészülni…

Papírpálcákra lesz szükségünk a papírfonáshoz, ezek elkészítéséhez pedig bármilyen újságpapír, akár napilap vagy reklámújság megfelel. Fényes magazinokat persze nehézkesebb utólag festeni, a napilapok vékony, puha papírja viszont kényelmesebb munkát tesz lehetővé. Szeljük az újság lapjait kb. 5-10 centi széles sávokra, majd vizsgáljuk meg a szálirányt. Amerre egyenesen szakad, az a száliránya, nem bonyolult. Ezt követően fogjunk egy hurkapálcikát vagy hegesztőpálcikát – kinek mi van otthon – és tekerjük fel az újságcsíkot, úgy, hogy egyik végük valamivel szélesebb legyen, mint a másik. A végén ragasztóval rögzítsük, és húzzuk ki a pálcikát. Tapétaragasztó, liszt csiriz, papír ragasztó egyaránt jó lesz.

Vigyázz…

Ha elkészültek a pálcikák, jöhet az aljak elkészítése. Ezt egyszerűbben és komplikáltabban is kivitelezhetjük- az egyszerűbb, hogy kartonból méretpontos aljat vágunk, esetleg lefestjük, díszítjük. A nehezebb ügy, ha az aljat is fonási technikával készítjük. Ekkor, mint a szövés során, keresztezzük a kívánt méretben és formában a papírszálakat egymással, a végeket lezárásnak bújtassuk egymás alá.

Kész…

Az alapvető fonási technikához az alaphoz kell ragasztanunk a vezetőpálcák egyik végét, egyenletes sűrűségben. Ezt követően az alap közvetlen közelében kezdjük el az úgynevezett futó szállal felváltva elől és hátul kerülni a vezető pálcákat. Mikor a futópálcánk fogy, a végébe illesztjük a következőt egy csepp ragasztóval, és így folytatjuk a munkát a kívánt magasságig. A végén „elfűzzük” a szálat, ragasztóval rögzítve.

Rajt!

Egy egyszerű kis kosár már el is készült a fenti technikával, nincs más hátra használatbavétel előtt, mint lefesteni, dekorálni. A pálcákat egyébként festhetjük fonás előtt is, de a kész kosárkát is márthatjuk, mázolhatjuk vagy akár festék spray-vel lefújhatjuk. Nem árt jó fedésű vagy alapozó festéket használni, több rétegben kezelni a kész tárgyat, hogy eltakarja az újságok eredeti mintáit, betűit.

Forrás: otletes

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...