2017.09.17. 11:00:36 13342 363

Ott egy pók! Tüntesd el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, hogy ha az ember lánya egyedül van otthon, akkor sincs egyedül. Lehet, még „valaki” figyeli is.:-) Mondjuk, az a huncut, kövérkés pók ott az egyik sarokban. Vagy a másikban.:-) Vagy az összesben! Bármennyire is félelmetes vadállatok ezek a „soklábú apróságok”, azért nem árt rendszeresen kilakoltatni őket.

Pókháló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pókháló

Bevallom, ha eljutok odáig, hogy kitakarítsak, a pókhálózás rendszeresen elmarad. Valamiért mindig csak a takarítás végén nézek fel, és jut eszembe, hogy a fent éktelenkedő, a hetek során többszintessé szőtt „pókmetropoliszokat” megint nem szedtem le a sarkokból. Ilyenkor persze mindig megnyugtattam magam, hogy nem is baj, tavasszal/nyáron/kora ősszel legalább összeszedik a betévedő szúnyogokat, egyéb döngicsélő rovarokat. Meg a pók amúgy is szerencsét hoz, úgyhogy nem is baj, hogy ott maradtak. Sajnos, akármelyik is igaz, egy idő után nem nyújtanak túl esztétikus látványt ezek a hálók, úgyhogy nem árt tőlük rendszeresen megszabadulni. Tippek, hogyan szabadulhatsz meg tőlük egyszerűen!

Elő a porszívóval!

Ha egyszerű, és gyors megoldást szeretnél, kapd elő a porszívót és szippantsd ki a kis huncutokat a sarkokból, a szekrények, polcok, kanapé, ágy mögül!

Végy egy partvist!

A (másik) legegyszerűbb és „legősibb” módszer a jó öreg partvisos módszer! A hosszú nyélnek köszönhetően bármilyen magasra felérsz, bármelyik sarkot kitakaríthatod vele. Arra ügyelj, hogy ne legyen maszatos a partvis vége, nehogy véletlenül összekend vele a falat. De védekezhetsz is ez ellen:

  • Egyszerűen csavarj rá egy rongyot a partvis végére, és már indulhat is a „póktalanítás”! Ha szükséges, egy gumi segítségével is odarögzítheted a nyélhez a rongyot.

  • Ha nincs kéznél rongy, vagy már tele a fiókod „jajj, felfutott, de azért még jó lesz” típusú harisnyákkal, akkor elő eggyel, és húzd rá azt a partvis végére.

  • Nedves helyekről, mint például fürdőszoba, kissé nehézkesebb kiiktatni ezeket az apróságokat, hiszen a háló szinte odaragad a felületekhez. Ilyenkor jöhet a partvisos technika, és ha földre került a pókháló, töröld fel egy nedves ronggyal.

  • Ha a hűtő, komód, éjjeliszekrény mögül bányásznád ki a pókokat, a partvis nyelére és egy kiszuperált zoknira lesz szükséged. Húzd rá a zoknit a nyélre, és ezzel nyúlj be a hűtő-, éjjeliszekrény, komód mögötti keskeny helyre.

  • Ha a radiátor, polc, szekrénysor mögött bújtak meg a kis „piszkok”, akkor egy erős és megfelelő hosszúságú madzagra, zsinórra, egy rongyra és egy segítőre lesz szükséged. Egyszerűen csavard rá a hosszú zsinórra a rongyot, a segítőddel feszítsétek ki a radiátor, polc, szekrény mögött és néhányszor mozgassátok fel és le a zsinórt.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.