2017.09.17. 11:00:36 13328 363

Ott egy pók! Tüntesd el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, hogy ha az ember lánya egyedül van otthon, akkor sincs egyedül. Lehet, még „valaki” figyeli is.:-) Mondjuk, az a huncut, kövérkés pók ott az egyik sarokban. Vagy a másikban.:-) Vagy az összesben! Bármennyire is félelmetes vadállatok ezek a „soklábú apróságok”, azért nem árt rendszeresen kilakoltatni őket.

Pókháló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pókháló

Bevallom, ha eljutok odáig, hogy kitakarítsak, a pókhálózás rendszeresen elmarad. Valamiért mindig csak a takarítás végén nézek fel, és jut eszembe, hogy a fent éktelenkedő, a hetek során többszintessé szőtt „pókmetropoliszokat” megint nem szedtem le a sarkokból. Ilyenkor persze mindig megnyugtattam magam, hogy nem is baj, tavasszal/nyáron/kora ősszel legalább összeszedik a betévedő szúnyogokat, egyéb döngicsélő rovarokat. Meg a pók amúgy is szerencsét hoz, úgyhogy nem is baj, hogy ott maradtak. Sajnos, akármelyik is igaz, egy idő után nem nyújtanak túl esztétikus látványt ezek a hálók, úgyhogy nem árt tőlük rendszeresen megszabadulni. Tippek, hogyan szabadulhatsz meg tőlük egyszerűen!

Elő a porszívóval!

Ha egyszerű, és gyors megoldást szeretnél, kapd elő a porszívót és szippantsd ki a kis huncutokat a sarkokból, a szekrények, polcok, kanapé, ágy mögül!

Végy egy partvist!

A (másik) legegyszerűbb és „legősibb” módszer a jó öreg partvisos módszer! A hosszú nyélnek köszönhetően bármilyen magasra felérsz, bármelyik sarkot kitakaríthatod vele. Arra ügyelj, hogy ne legyen maszatos a partvis vége, nehogy véletlenül összekend vele a falat. De védekezhetsz is ez ellen:

  • Egyszerűen csavarj rá egy rongyot a partvis végére, és már indulhat is a „póktalanítás”! Ha szükséges, egy gumi segítségével is odarögzítheted a nyélhez a rongyot.

  • Ha nincs kéznél rongy, vagy már tele a fiókod „jajj, felfutott, de azért még jó lesz” típusú harisnyákkal, akkor elő eggyel, és húzd rá azt a partvis végére.

  • Nedves helyekről, mint például fürdőszoba, kissé nehézkesebb kiiktatni ezeket az apróságokat, hiszen a háló szinte odaragad a felületekhez. Ilyenkor jöhet a partvisos technika, és ha földre került a pókháló, töröld fel egy nedves ronggyal.

  • Ha a hűtő, komód, éjjeliszekrény mögül bányásznád ki a pókokat, a partvis nyelére és egy kiszuperált zoknira lesz szükséged. Húzd rá a zoknit a nyélre, és ezzel nyúlj be a hűtő-, éjjeliszekrény, komód mögötti keskeny helyre.

  • Ha a radiátor, polc, szekrénysor mögött bújtak meg a kis „piszkok”, akkor egy erős és megfelelő hosszúságú madzagra, zsinórra, egy rongyra és egy segítőre lesz szükséged. Egyszerűen csavard rá a hosszú zsinórra a rongyot, a segítőddel feszítsétek ki a radiátor, polc, szekrény mögött és néhányszor mozgassátok fel és le a zsinórt.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...