2022.11.05. 17:41:10 7701 309

Öt hiba, amit elkövetünk hajmosáskor
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon sok rendkívül hasznos tippel találkozunk, amikor a bőrápolásról van szó. A hajunkkal azonban sokkal kevesebbet foglalkozunk, mint a bőrünk szépségével. Igyekszünk mihamarabb túl lenni a hajmosáson, valamiféle kellemetlen és nyűgös procedúraként tekintve erre a folyamatra, pedig ez nagy hiba. A hajunk bőven megér annyi, ha nem több figyelmet és gondoskodást, mint az arcunk és a bőrünk. M is lehetne ékesebb egy nőn, mint az egészséges és ragyogó hajzuhatag.

Hosszú haj szárítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú haj szárítása

A hajápoláshoz úgy tűnik, nem kell nagy tudomány, mégis annyira egyszerű és banálisnak tűnő hibákat követünk el, ami szinte biztos, hogy a cikk elolvasása után "homlokracsapósan" lesz abszolút logikus, hogy fel fogunk nevetni miért is nem jutott ez eszünkbe eddig.

Nem jól samponozzuk a hajunkat. Pedig azt gondolnánk ezt nem lehet elrontani. Mégis, egy meglepően egyszerű trükkel sokkal hatékonyabb lesz a folyamat. A samponozás előtt legalább 30 másodpercig kell vízzel öblíteni a hajunkat. Ezzel eltávolítjuk a megtapadt port és különböző szennyeződéseket, illetve a sampon sokkal mélyebben felszívódik és fejti ki a hatását. A sampont érdemes a fejbőrbe masszírozni, amivel a vérkeringést is serkentjük. Arra is vigyázzunk, hogy a sampon inkább a hajszálak tövénél legyen, mint a tincsek végén. Ez száríthatja a hajvégeket.

A balzsamot is rosszul használjuk. Hajlamosak vagyunk túl sok balzsamot a hajunkra tenni, mert azt gondoljuk ettől lesz fényesebb és puhább. Ez tévedés. Egyrészt érdemes arra figyelni, hogy a balzsam ne kerüljön a fejbőrünkre, csak a tincseink végére. Ha nem ezt tesszük hamar fog zsírosodni a hajunk. A balzsamot érdemes legalább két percig a hajon hagyni, ezzel fejti ki legjobban a hatását.

A balzsamot a samponozás után használjuk, de meglepő módon ennél sokkal jobb az a módszer, ha a balzsamot samponozás előtt visszük fel a hajunkra. A teljes hosszán elkenve, legalább két percig maradjon, majd langyos vízzel öblítsük le és utána samponozzuk a hajunkat. A tisztítás során így kevesebb szennyeződés marad a hajon, illetve megfelelő védelmet nyújthat a kiszáradás és a kemény víz ellen.

Túl meleg vízzel mossuk a hajunkat. Ez bizony többet árt, mint használ. Sem a fejbőrnek, sem pedig a hajunknak nem tesz jót. A magas hőfok kiszárítja a tincseket. Emellett megfosztja a bőrt a természetes olajtól, aminek következtében a fejbőr korpásodhat és akár viszkethet is. Igyekezzünk még nem teljesen hideg, de langyos vizet használni hajmosáskor.

Törölközőbe csavarva szárítjuk a hajat. Nagyon sokan ezt teszik, hiszen ez a bevett szokás. Azonban arra nem gondolt eddig senki, hogy a törölköző kemény anyagrostjai is károsíthatják a hajtincseket. Továbbá a frottír nagyon erős nedvszívó hatású. Ha ilyen turbánba csavarva szárítunk hajat és sokáig hagyjuk magunkon, a hajszálak a belső nedvességükből is sokat veszíthetnek. Előnyösebb egy pamutból készült pólót tekerni a hajunkra, ezzel kímélhetjük fürtjeinket..

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.