2022.11.05. 17:41:10 7294 309

Öt hiba, amit elkövetünk hajmosáskor
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon sok rendkívül hasznos tippel találkozunk, amikor a bőrápolásról van szó. A hajunkkal azonban sokkal kevesebbet foglalkozunk, mint a bőrünk szépségével. Igyekszünk mihamarabb túl lenni a hajmosáson, valamiféle kellemetlen és nyűgös procedúraként tekintve erre a folyamatra, pedig ez nagy hiba. A hajunk bőven megér annyi, ha nem több figyelmet és gondoskodást, mint az arcunk és a bőrünk. M is lehetne ékesebb egy nőn, mint az egészséges és ragyogó hajzuhatag.

Hosszú haj szárítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú haj szárítása

A hajápoláshoz úgy tűnik, nem kell nagy tudomány, mégis annyira egyszerű és banálisnak tűnő hibákat követünk el, ami szinte biztos, hogy a cikk elolvasása után "homlokracsapósan" lesz abszolút logikus, hogy fel fogunk nevetni miért is nem jutott ez eszünkbe eddig.

Nem jól samponozzuk a hajunkat. Pedig azt gondolnánk ezt nem lehet elrontani. Mégis, egy meglepően egyszerű trükkel sokkal hatékonyabb lesz a folyamat. A samponozás előtt legalább 30 másodpercig kell vízzel öblíteni a hajunkat. Ezzel eltávolítjuk a megtapadt port és különböző szennyeződéseket, illetve a sampon sokkal mélyebben felszívódik és fejti ki a hatását. A sampont érdemes a fejbőrbe masszírozni, amivel a vérkeringést is serkentjük. Arra is vigyázzunk, hogy a sampon inkább a hajszálak tövénél legyen, mint a tincsek végén. Ez száríthatja a hajvégeket.

A balzsamot is rosszul használjuk. Hajlamosak vagyunk túl sok balzsamot a hajunkra tenni, mert azt gondoljuk ettől lesz fényesebb és puhább. Ez tévedés. Egyrészt érdemes arra figyelni, hogy a balzsam ne kerüljön a fejbőrünkre, csak a tincseink végére. Ha nem ezt tesszük hamar fog zsírosodni a hajunk. A balzsamot érdemes legalább két percig a hajon hagyni, ezzel fejti ki legjobban a hatását.

A balzsamot a samponozás után használjuk, de meglepő módon ennél sokkal jobb az a módszer, ha a balzsamot samponozás előtt visszük fel a hajunkra. A teljes hosszán elkenve, legalább két percig maradjon, majd langyos vízzel öblítsük le és utána samponozzuk a hajunkat. A tisztítás során így kevesebb szennyeződés marad a hajon, illetve megfelelő védelmet nyújthat a kiszáradás és a kemény víz ellen.

Túl meleg vízzel mossuk a hajunkat. Ez bizony többet árt, mint használ. Sem a fejbőrnek, sem pedig a hajunknak nem tesz jót. A magas hőfok kiszárítja a tincseket. Emellett megfosztja a bőrt a természetes olajtól, aminek következtében a fejbőr korpásodhat és akár viszkethet is. Igyekezzünk még nem teljesen hideg, de langyos vizet használni hajmosáskor.

Törölközőbe csavarva szárítjuk a hajat. Nagyon sokan ezt teszik, hiszen ez a bevett szokás. Azonban arra nem gondolt eddig senki, hogy a törölköző kemény anyagrostjai is károsíthatják a hajtincseket. Továbbá a frottír nagyon erős nedvszívó hatású. Ha ilyen turbánba csavarva szárítunk hajat és sokáig hagyjuk magunkon, a hajszálak a belső nedvességükből is sokat veszíthetnek. Előnyösebb egy pamutból készült pólót tekerni a hajunkra, ezzel kímélhetjük fürtjeinket..

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.