2017.12.22. 12:38:13 12416 365

Összeragadt frissentartó fólia, a kis konyhai bosszúság
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretjük, mert segítségével elkerülhető az állandó dobozolás, csak egy mozdulat, és máris lefedhetjük az ebéd-, vagy egyéb alapanyag maradékot. De csomagolhatunk bele szendvicset is, ha éppen „fémes” társából kifogytunk volna. Szóval, szívesen használjuk a frissentartó fóliát, ám egy tulajdonságát nemigen szívleljük…

Folpack - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Folpack

Aki rendszeresen használja ezt a remek kis konyhai „kiegészítőt”, biztosan tudja, miről beszélünk. Hát persze, hogy arról, amikor a frissentartó fóliánk önálló életet kezd, és össze-vissza ragad, nem igazán sikerül megtalálni a tekercs elejét, ezért nem kis akadályokba ütközünk, ha szeretnénk letekerni egy darabkát.

De miért ilyen „ragaszkodó” ez az anyag?

A titok kulcsa az egyes felületek tapadóerejében rejlik. Valószínűleg Te is megfigyelted már, hogy a simább felületekhez jobban hozzátapad a fóliád. Minél tisztább, minél simább egy felület, annál jobban „ragaszkodik” hozzá ez az anyag.

De hogyan szedd szét?

Ha már sikerül megtalálnod a fólia végét a tekercsen, az már fél siker! Ezeket a tippeket bevetheted!

Legyen saját „otthona”!

Ha van lehetőséged, meg mondjuk helyed is, hogy be tudj szerezni, és fel tudj szerelni egy fóliatartó szettet, amibe aztán csak be kell illesztened a fóliatekercset, mindenképpen vásárolj egyet! Rendkívül praktikus, segítségével megúszod a bosszankodást „fóliázáskor”, időt, energiát takaríthatsz meg!

Irány a hűvös!

Hogy sikerüljön a leszedned a fóliát a tekercsről, tárold a hűtőben! A hideg levegőnek köszönhetően könnyedén le tudod húzni a frissentartót a „gurigáról”.

Amire érdemes odafigyelni, ha gyakran használod!

Ha lehet, semmiképpen ne használj egy, már letépett, csomagolásra használt darabkát többször! A már használt rész biztosan érintkezett az előző étellel, itallal. Ezt a fóliáról eltávolítani nem lehet, így az rákerülne a következő adag ételre. Ám ez nem túl higiénikus, akár kisebb, esetleg nagyobb fertőzéseket is eredményezhet ez a fajta spórolás.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...