2017.09.06. 14:49:44 12910 302

Ősszel ide: A közeli Burgenland
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egy feledhetetlen őszi kirándulásra vágysz a szomszédos Ausztriában, érdemes meglátogatni a Burgenland-i régiót, azon belül is Ruszt városkáját. Akár a Fertő-tótól is indulhatsz, és áthajókázhatsz Fertőrákosból, vagy akár a tó megkerülésével el is tekerhetsz ide!

Világítótorony, Fertő-tó, Podersdorf - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Világítótorony, Fertő-tó, Podersdorf

Burgenland dióhéjban

A szomszédos Ausztria keleti részén található Burgenland tartománya. Ausztria napfényes oldalának is hívják, mivel az összes ausztriai tartomány közül itt a legmagasabb a napsütéses órák száma. Ennek, valamint a táj adottságainak köszönhetően igen kiemelkedő a Burgenlandi borkultúra. A tartomány székhelye Kismarton, német nevén Eisenstadt, ami Soprontól kb. 20 km-re található, így igen kedvelt turisztikai célpont. A Fertő tó közvetlen közelében található Rust városa, mely középkori hangulatával és a híres Rust-i aszúval csalogatja az ide látogatókat. Rust-tól délre található Fertőmeggyes (németül Mörbisch am See). A város jellegzetessége a 6000 férőhelyes tóra épült vízi színpad, ahol minden évben megrendezik a Burgenlandi ünnepi heteket. A Fertő tó keleti partján fekszik Pátfalu (Podersdorf am See) amely hosszú, kb. 4 km hosszú strandjával, a kikötőben található jellegzetes világítótornyával a Fertő tó egyik legfőbb üdülőközpontja.

Főbb látnivalók:

  • Az Esterházy család egykori fő rezidenciájául szolgáló Esterházy-kastély, ahol Joseph Haydn sok évet dolgozott.
  • Rust, Purbach, Winden am See, St. Margarethen-ben található Familypark Neusidelersee a gyerekek kedvence
  • Víziszinpad Mörbisch am See-ben
  • Podersdorf am See város kikötőjében található világító torony
  • A város határában lévő régi szélmalom
    Ruszt, AusztriaRuszt, Ausztria

Ami tetszett

1.Az Eszterházy kastély múzeuma, a kastély parkja lenyűgöző 2.Rust városának hangulata, és a kikötői étterem 3.Borkóstoló Purbachban 4.Winden am Seeben található bormúzeum és interaktív kiállítás 5.Kiépített kerékpárút található a tó körül 6.A Podersdorf-i szörfverseny és a gyönyörűen kiépített strand 7.Az eldugott kis fogadókban finomakat lehet enni, ráadásul nem kimagaslóan drágán

+1.: Parndorf outletjeiben jókat lehet vásárolni, de az önmagában egy napos program.

Ami nem tetszett

1.Csillagászati árak a Rust-i kikötőben lévő étteremben 2.Rossz idő esetén sokkal kevesebb a látnivaló 3.Nyáron főszezonban nehézkes a parkolás a városokban, és a legtöbb helyen tele vannak a parkolók, ha rossz helyen állunk meg akkor pedig igencsak a zsebünkbe nyúlhatunk a büntetéskor 4.Az Alpokból érkező szelek néha igencsak nagy meglepetést tudnak okozni 5.Ha valaki az Őrség meglátogatását és Burgenlandot szeretné kombinálni, jobban jár, ha az Őrségbe megy először. Sajnos Burgenland sokkal jobban kiépített, kellemesebb, több szolgáltatással bíró tájegység.

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...