2023.03.30. 15:27:44 5088 228

Országszerte megnyíltak a népi kézműves műhelyek és alkotóházak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elkezdődött a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hete, amelynek keretében egész héten nyitva tartanak a népi kézműves műhelyek és alkotóházak.

Kézműveskedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézműveskedés

A jubileumi eseményhez a rendezvény történetében a legnagyobb számú, összesen 70 helyszín csatlakozott határon innen és túl. Vasárnapig kézműves programokkal, mesterségbemutatókkal, kiállításokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket és a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan szinte minden helyszínen találkozhatnak majd a látogatók a tojásfestés valamely technikájával.

A népi kézműves műhelyek, műhelygalériák és alkotóházak az Európai Művészet és Kézművesség Napjai nemzetközi rendezvényhez csatlakozva nyíltak meg országszerte. A programsorozat idei mottója: kézművesség a mindennapjainkban. Egész héten a népi kézművesség világába kalauzolják el a látogatókat a mesterek, amellyel céljuk, hogy bemutassák, a kézművességnek helye van a mindennapjainkban, hiszen kreativitásra és alkotómunkára ösztönöz, a természetes anyagok felhasználásával fenntartható környezetet teremt.

A programok nagy része hétvégére esik, de bőven találnak érdekes rendezvényeket hétközben is az érdeklődők. A kézműves mesterségek között a szövést, körmönfonást, hímzést, csuhé-, szalma- és kákafonást, nemezelést, bőrművességet, a bútorfestést és kékfestést, a fazekasságot és a kovácsmesterséget, vagy a mézeskalács készítést, csipkeverést is kipróbálhatják az érdeklődők. Megismerhetik többek között a sárközi gyöngyfűzést, a kalocsai pingálást és írást, vagy könyvet köthetnek egy 200 éves könyvkötő műhelyben.

Az országos rendezvényen szinte minden helyszínen találkozhatnak a látogatók a tojásfestés valamely technikájával, a tojás berzseléssel, írókázással, karcolással, maratással, rátétes díszítéssel, előadást hallgathatnak a tojásírás hagyományairól és tojásfestő versenyt is szerveznek. Az egyes helyszíneken kiállításokkal, előadásokkal, mesterség-bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, népi játékokkal, élőszavas mesemondással és népi gasztronómiához köthető programokkal várják az érdeklődőket.

A programot a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Hagyományok Háza partnerségében hirdették meg. A rendezvény részletes programja a www.ahazak.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...