2018.03.04. 18:15:32 11632 347

Országos sztrájkra készülnek a nők Spanyolországban nőnapon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

"Ha mi megállunk, megáll a világ" - ezzel a jelszóval hívta életre a nagyszabású megmozdulást az 8M Bizottság nevű szervezet, amely több száz, a feminizmust támogató civil szervezetet tömörít. Országos sztrájkra készülnek a nők Spanyolországban március 8-án, a nemzetközi nőnapon.

Spanyol nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spanyol nő

A munkabeszüntetéssel követelik a nemek közti egyenlőség megvalósulását, a nők jogainak elismerését és tiszteletben tartását, a bérkülönbségek megszüntetését, a nők elleni, illetve a családon belüli erőszakkal szembeni szigorú fellépést.

Továbbá azoknak a "láthatatlan" feladatoknak - a házimunkának, gyereknevelésnek - az elismerését, amelyeket a nők azután végeznek, miután hazaérnek a munkahelyükről.

A 24 órás sztrájk részeként több spanyol nagyvárosban lesznek utcai megmozdulások, tüntetések.

A szervezők kérték, hogy azok a férfiak, akik támogatják a kezdeményezést, ne azzal tegyék, hogy szintén sztrájkba lépnek, hiszen a napnak épp az a célja, hogy megmutassák: mi történik, ha a nők egy napig nem dolgoznak.

A munkabeszüntetést támogatják a dél-európai ország legnagyobb szakszervezetei, a Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT), valamint a spanyol parlament több baloldali pártja, továbbá Manuela Carmena, Madrid polgármestere és Ada Colau, Barcelona polgármestere is.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...