2023.04.23. 15:41:35 6027 246

Online bűnmegelőzési játékot indított fiataloknak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hello Biztonság! címmel online bűnmegelőzési játékot indított 10-14 éves fiataloknak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

Tinédzser a számítógép előtt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tinédzser a számítógép előtt

Garamvölgyi László dandártábornok elmondta: a sorozat első része az adatbiztonsággal foglalkozik, az online játék főszereplői 10-14 éves gyerekek, akik egy parkban talált pendrive miatt kerülnek nehéz helyzetbe.

A játékosok megtudhatják, mit kell tenni egy talált tárggyal, mi az adathalászat és milyen veszélyei vannak a "túlzott megosztásnak", az oversharingnek, vagyis annak, ha valaki az életének eseményeit túlzott gyakorisággal és túlságosan a részletekbe menően mutatja be a közösségi oldalakon - mondta.

Kiemelte: a játékosok azt is megtudhatják, hogyan kérjenek segítséget, és aki tart attól, hogy veszély esetén a rendőrséghez forduljon, a játék során meggyőződhet arról, hogy félelme alaptalan, és szükség esetén bátran értesítheti a rendőröket.

A jelenetek után a játékosok dönthetnek: ők a szereplők helyében mit tennének, és a válaszaikat a játék a veszélyesség alapján "értékeli". A játékot egyjátékos és többjátékos módban is végig lehet játszani, a többjátékos módban a játékosok elmondhatják érveiket, miért éppen azt a megoldást választották a feladatok során. A játékhoz tanári segédlet is készült, amely érdekességekkel, kiegészítésekkel segíti a történtek megbeszélését az osztályban.

A dandártábornok hangsúlyozta: a szereplők, az események ugyan kitaláltak, a bemutatott veszélyek és kockázatok valóságosak. Az online játék lehetőséget ad a fiataloknak, hogy átgondolják, ők mit tettek volna másként a főszereplők helyében, tudnak mások hibáiból tanulni, hogy ne a sajátjukból kelljen - jegyezte meg.

Közölte: a https://hellobiztonsag.hu/ címen elérhető online játékkal a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács célja az volt, hogy a gyerekek megismerjék a "játékszabályokat", hogy "ne keveredjenek galibába se áldozatként, se elkövetőként".

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...