2015.02.12. 20:04:37 8495 243

Olcsót vagy egészségeset? Nem kell választanod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tudatos táplálkozás egyre nagyobb teret nyer napjainkban, hiszen egyáltalán nem mindegy mit, és mennyit fogyasztunk el. A tudatosság már ott kezdődik, odafigyelünk-e arra, hogy a megvásárolt ételnek mekkora az ökológiai lábnyoma (helyi, vagy más országból jött), milyen módon dolgozták fel, mibe csomagolták.

Egészséges és olcsó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges és olcsó

Amennyiben ezek a szempontok fontosak számunkra, számolnunk kell azzal is, hogy a kasszánál kicsit többet fogunk fizetni. Vagy nem? Cikkünkben azt járjuk körbe, miért éri meg az egészséges élelmiszerek mellett döntenünk.

Az áruházak szinte ontják az olcsóbbnál olcsóbb, sokszor saját márkás termékeket, amik akár évekig el is állnak, és amiknek szinte lehetetlen ellenállni. Egy-egy ilyen bevásárlást követően igaz akár ezrek is a zsebünkben maradhatnak. De vajon belegondolunk-e abba, hogy az olcsó, gyakran silány minőségű élelmiszerek fogyasztásával milyen többletköltségbe verjük magunkat azzal, amiket ezek okoznak.

Üres kalóriák, nagyobb kiadások

Általában – sajnos – elmondható, hogy olcsó húsnak híg a leve. A feldolgozott, olcsó élelmiszerekben szinte alig van tápérték. Ebben az esetben gyakran az történik, hogy hiába eszünk, mégis mindig éhesek vagyunk. Ez azért van, mert csak kalóriákat viszünk a szervezetünkben, értékes tápanyagot nem. Éppen ezért sokkal többet eszünk, így a spórolás is csak látszólagos, hiszen a nagyobb fogyasztás, nagyobb kiadásokkal is jár.

Hízás, fogyás, költekezés

Mindezekből egyenesen jön, hogy ha sokat eszünk, könnyebben is felkúsznak ránk a felesleges kilók. 1-2 kiló felett még szemet hunyunk, de sajnos a gyakorlatban a legtöbben akkor kapnak észbe, amikor a súlygyarapodás már látványos. Egy fogyókúra plusz költségei pedig igen magasra rúgnak. Éppen ezért érdemes inkább a minőségibb, tápanyagokban gazdag, esetleg drágább termékeket fogyasztanunk. A minőségi, szezonális, természetes ételek hosszabban tartó jóllakottsággal töltenek el bennünket, ritkábban, kevesebbet eszünk, tehát hosszú távon akár még spórolhatunk is az egészséges ételek fogyasztásával.

Spóroljuk meg a gyógyszerre fordított összegeket

A minőségi éhezéssel a szervezetünket szó szerint kiéheztetjük. Bár a jóllakottság érzése megvan, sokszor hiányoznak a vitaminok, ásványi anyagok az elfogyasztott ételekből. A szervezetünk egy idő után jelez, és a végeredmény az ilyenkor, hogy a patikában fizetjük meg a szupermarketes spórolás árát.

TIPPEK

  • Bevásárlás előtt tervezzük meg a hetünket, mikor, mit fogunk enni.
  • Tartsuk magunkat szigorúan a bevásárló listánkhoz, ezzel látható összegeket spórolhatunk majd meg.
  • Az édességeket, félkész, kész termékeket, üdítő italokat kínáló pultokat kerüljük el. Helyettük járjunk el zöldségeshez, piacra, és friss gyümölccsel és zöldséggel töltsük meg a bevásárló kosarainkat!
  • Ne feledkezzünk meg a rendszeres testmozgásról sem.

Forrás: delimano.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mennyire hihetünk a közösségi média influenszereinek?

Az influencer marketing a virágkorát éli, és a becslések szerint egy év múlva akár 22 milliárd dollárt is termelhet. Ez pedig az e-kereskedelem figyelmét ugyancsak felkeltheti, hiszen a márkanépszerűsítés és termékértékesítés folyamatában az influenszerekkel való együttműködés nyereséges lehet. E tekintetben sokakban megfogalmazódik a kérdés, mely szerint: hihetünk-e a közösségi média „befolyásolóinak”?

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.