2022.04.25. 11:00:20 7364 280

„Olajozd” meg a gépezetet! – Lehet, hogy Te is kevés zsírt fogyasztasz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha úgy érezzük, felszaladt ránk némi felesleg, igyekszünk megreformálni étkezésünket, csökkenteni bizonyos élelmiszerek, köztük például a zsírok bevitelét. Pedig, ahogy a fehérjére és szénhidrátokra, úgy a zsírokra is szüksége van szervezetünknek. Ahogy a túl sok, úgy a túl kevés zsírbevétel sem tesz jót a testünknek.

Kókuszzsír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kókuszzsír

Szerencsére, szervezetünk jelez, ha felborultak az arányok, és valamiből többre lenne szüksége. Ennek megfelelően, ha zsírból szenved hiányt, rögtön mutatja is nekünk, csak figyelnünk kell a jelekre!

Gyengének érzed magad?

Ha az immunrendszered nem muzsikál túl jól, gyakran vagy beteg, gyakran fázol mg, meglehet, kicsit több figyelmet kell fordítanod a megfelelő zsírbevitelre. A zsírból testünk olyan anyaghoz jut, ami támogathatja, ösztönözheti immunsejtjeinket. Az persze nem mindegy, milyen formában vesszük magunkhoz az igencsak fontos zsírokat.

Nehezen gyógyul?

Egy konyhai baleset során megvágtad az ujjad, és csak nem akar gyógyulni a seb? Ha nem megfelelő a bevitt zsír mennyisége, úgy szervezeted ezeket a gyulladáscsökkentő, gyógyulásos, véralvadással összefüggő feladatokat is nehezebben végzi majd el.

Már a bőrödön is érzed?

A megfelelő mennyiségű zsírbevitel hozzájárulhat bőrünk egészséges, szép kinézetéhez is. A hámsejtek számára is fontos, illetve a bőr nedvességtartalmára is hatással lehet a túl sok, vagy éppen a túl kevés zsír. Ha úgy látod, bőröd kiszáradt, esetleg viszket is, és a folyadékbeviteleddel nincs gond, úgy meglehet, ideje módosítanod a diétád, és feljebb tornázni a zsírfogyasztást!

Ebből nem lesz ereszd el a hajam!

A túl alacsony zsírbevitel a haj, sőt, akár a szemöldök megritkulásához vezethet.

Nem elég a vitaminokra ügyelni!

A zsírban oldódó vitaminokat már kisiskolás korunk óta fel tudjuk sorolni. A D-, az E-, a K- és az A-vitamin tartoznak ide. Hogy hasznosuljanak, feltétlenül szükség van a megfelelő mennyiségű zsírbevitelre!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...